Muşlu gençler, Van, Mardin ve Diyarbakır gezisine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 200 kişilik gençlik grubunu Van, Mardin ve Diyarbakır gezisine götürdüGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Seyyah Bi.

Google Haberlere Abone ol
Muşlu gençler, Van, Mardin ve Diyarbakır gezisine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 200 kişilik gençlik grubunu Van, Mardin ve Diyarbakır gezisine götürdü
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ Muş’ta da start aldı. Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında gençler için günübirlik geziler düzenlemeye başladı. Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen ilk günü birlik geziye 160 kız ve 40 erkek olmak üzere toplam 200 kişi katıldı. Muşlu gençler, Van, Mardin ve Diyarbakır illerini gezerek doyasıya eğlendi.
“Talep olursa gezi sayısını arttıracağız.”
Proje ile ilgili açıklama yapan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, gençlerin geziler sayesinde Türkiye’nin değerlerini daha iyi tanıyacaklarını belirterek talep olursa Batman, Bitlis, Kars, Ağrı, Erzurum, Elazığ ve Malatya illeri gezilerini de düzenleyebileceklerini söyledi Kartal, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen gençlik projeleri kapsamında ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ Muş’ta başladı. Bu proje günübirlik projedir. Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması için hafta sonları uygulayacağız. Bu yıl yaklaşık 2 bin gencimizi geziye götüreceğiz.
“Bu gezilere de 18-26 yaş gurubu gençlerimiz katılacak.”
Gezi programı hakkında bilgilendirmede bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal şunları söyledi: “geçen yıl özellikle gezi kapsamında çocuklarımız tarihi Murat Köprüsü’nü ve Kale Parkı’nı gezdirmiştik. Daha sonra sinema etkinlikleri ile buluşturmuştuk. Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum, Batman, Diyarbakır ve Elazığ illerine de geziler düzenlenecek. Bu gezilere de 18-26 yaş gurubu gençlerimiz katılacak. Bu gezilerimiz de günü birlik olacak. Bu Projenin bütün maliyeti müdürlüğümüz tarafından karşılanmaktadır. Geçtiğimiz yıl ‘Seyyah Ulu Çınar’ın izinde ‘projesi vardı ve bu proje ilk olduğu için çok rağbet yoktu. Bu yıl yazın bu projemiz de devam edecek. Ama bu yıl bu projeye de çok rağbet var. Bu proje Mayıs ayının son haftasına kadar hafta sonlarına devam edecek. Gençlerin bu proje kapsamında fayda elde edeceklerini umut ediyoruz. Bu proje sayesinde hiç yaşadığı yerden çıkmayan çocuklarımızın gezme ve farklı yerler görme imkanı sağlanmaktadır. Bu proje sayesinde gençlerimiz ülkemizin zengin değerlerini tanıyacaklardır” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar