Muşlu fotoğrafçılar Bingöl’ün yüzen adalarını fotoğrafladı

Muş Akademi Derneği bünyesinde bulunan fotoğrafçılık kursu kursiyerleri dış çekimler için Bilgöl’de bulunan yüzen adaları seçti.

Google Haberlere Abone ol
Muşlu fotoğrafçılar Bingöl’ün yüzen adalarını fotoğrafladı

Muş Akademi Derneği bünyesinde bulunan fotoğrafçılık kursu kursiyerleri dış çekimler için Bilgöl’de bulunan yüzen adaları seçti. Kursiyerler yüzen adayı gün boyu değişik ışıklarda fotoğrafladı.

Muş Akademi Derneği bünyesinde uzun bir süreden bu yana devam eden fotoğrafçılık kursu, bu hafta dış çekimler için yeni bir mekan seçimi yaptı. Kursun fotoğrafçıları bu hafta Bilgöl’de Yüzen adalara gittiler. Günün büyük bir bölümünde değişik ışık şartlarında yüzen adaları fotoğraflayan kursiyerler hem eğlendi hem doğal güzelliği resmetti. Dernek Başkanı Naci Coşkun, yaptığı açıklamada, kursa başarı dilediğini belirterek, çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti.

“YÜZEN ADALAR HAYRAN BIRAKTIRDI”

Yüzen adaların, yörede yaşayan halk tarafından keşfedildiğini ifade eden kurs öğreticilerinden Ahmet Çelik, kursiyerleri bilgilendirdi. Çelik, yüzen adalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Şimdiye kadar görülmemiş bir tabiat olayına sahiptir. Bingöl-Solhan kara yolunda 4.5 kilometre uzaklıktadır. Yolu stabilize olup, 1.5 kilometredir. Yolun asfaltlanması ve gölün ıslahı halinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artıracaktır. Bingöl'ün turizmi doğa güzelliklerine dayanır. Yüzen ada da tamamen doğaldır. Göl'ün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş düz arazi üzerinde bulunan krater göl konumundadır. Göl'ün şimdiki alanı 300 metrekarenin üzerindedir. Islahı halinde 500 metrekareden fazla olur. Gölün derinliği 50 metreden fazla olduğu sanılmaktadır. Göle devamlı akıntı olduğu tespit edilmiştir. Gölün altından ve kemerlerinden giren su, gölün alt tarafından, gölden daha aşağıdan dereyi beslemektedir. Ufak ufak kaynaklar bu görüşü teyit etmektedir. Yaz ve kış aylarında su seviyesi aynı kalmaktadır. Su tatlı ve berrak olup, herhangi bir madensel tuz ihtiva etmemektedir. Balık yetiştirmek mümkündür. Gölün ortasında hareket eden üç ada var. Adalar göl içinde bağımsızdır. Üstüne binildiği zaman sal gibi her tarafa ağır ağır hareket etmektedir. Adanın üzerinde 4-5 tane bodur ve dışbudak ağacı mevcuttur. Çevredeki bitkiler gölün mevcut suyu ile beslenmektedir. Ada üzerinde bulunan ot kökleri sarılıcı olması nedeniyle toprak tamamen bitki kökleri ile kaynamış ve yapışmış durumdadır. Ayrıca, gölün ortasında bulunan adanın yapısı incelendiğinde çayır, ayrık ot ve suda yetişen çeşitli bitkilerin ada üzerinde mevcut olduğu görülmektedir. Göl'ün çevresinde de çeşitli bitkilere rastlamak mümkündür. Yeşil alanın dışında kalan arazi gölden çok yüksektir. Çevresi meşe ve yeşil alan ile kaplıdır. Etrafında susam bitkileri vardır. Ada, turizme de katkı sağlamaktadır.” Öte yandan, değişik ışık şartlarında yüzen adaları fotoğraflayan kursiyerler eğlenirken, aynı zamanda doğal güzelliği resmettiler.

CİHAN

Yorumlar