Muşlu esnaflar Suriyeli ailelere yardım elini uzattı

Muş’ta yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere bir grup esnaf yardım elini uzattı. Havaların iyice soğuması ve çaresiz kalan Suriyeli aileleri tespit eden bir grup esnaf, giyim ve gıda yardımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Muşlu esnaflar Suriyeli ailelere yardım elini uzattı

Muş’ta yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere bir grup esnaf yardım elini uzattı. Havaların iyice soğuması ve çaresiz kalan Suriyeli aileleri tespit eden bir grup esnaf, giyim ve gıda yardımında bulundu. Kullanılmayan ve harabe durumunda olan evlere sığınan Suriyeli ailelerin neredeyse soğuktan donma tehlikesi geçirdiğini ifade eden Saim Temurçin, birçok esnaftan topladıkları halı, battaniye, giyim ve gıda paketleri ile yardı etmeye çalıştıklarını söyledi.

    Savaştan kaçan Suriyeli ailelerin çok zor durumda olduğunu kaydeden Temurçin, “Bunlar savaş mağduru ve memleketimize göç etmişlerdir. Bizim memleketimiz soğuk ve kış şartları çok ağır. Geceleri eksi 25-30’u buluyor. Bunların elektriği, sobaları, yemekleri yok. Bu şartlarda yaşam çok zor. Bu memleketin esnafları olarak çok az bir yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Suriyeli ailelerin durumunu gördükçe kendi evimizde rahat uyuyamıyoruz. Ben şahsen huzursuz oluyorum. Çünkü burada mağdur olan aileler var ve çaresiz durumda yaşıyorlar. Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir’e durumu ilettik ve kendisi de bizzat gelip aileleri ziyaret etti. Vali Yardımcısı ile birlikte gidip bazı evlere baktık ve onları kiralayabildiğimiz evlere yerleştirmeye çalışacağız. Bir iki yerle görüştük ve inşallah onları kaloriferli evlere taşımaya çalışacağız. Bu duyarlılığından dolayı esnaflar adına Vali Yardımcısı Demir’e teşekkür ediyoruz. Bizde insanız ve bu duruma düşen kim olursa olsun yardım elini uzatmalıyız.” dedi.

    Geceleri hava sıcaklığının eksi 25’lere ulaştığını ve hayvanların bile dışarıda kalamadığını ifade eden hayırsever esnaflardan Yılmaz Akar, Suriyeli çocukların yalın ayakla gezdiğini ve bu durumun içler acısı olduğunu kaydetti. Akar, esnaflardan topladıklarıyla yardım etmeye çalıştıklarını vurguladı. Çocukların şort ve kısa kollu tişörtlerle gezdiğini ifade eden hayırsever esnaflardan Sinan Köse ise bu durum karşısında şaşırdığını söyleyerek herkesi yardım etmeye davet etti.

    Yapılan yardımlardan dolayı çok sevinen Suriyeli aileler, “Suriye’nin Halep kentinden savaştan dolayı geldik. Yiyecek bir ekmeğimiz ve barınacak bir yerimiz yok. Bize yardım edilmesini istiyoruz ve perişan bir durumdayız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar