MUSİD'den girişimcilik ve liderlik konferansı

Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD) tarafından, "Girişimcilik ve Liderlik" konulu bir konferans düzenlendi. İletişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören'in verdiği konferansta, aile şirketlerinde kurumlaşmanın önemine dikkat çekildi....

Google Haberlere Abone ol
MUSİD'den girişimcilik ve liderlik konferansı

Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD) tarafından, "Girişimcilik ve Liderlik" konulu bir konferans düzenlendi. İletişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören'in verdiği konferansta, aile şirketlerinde kurumlaşmanın önemine dikkat çekildi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki konferansa Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye meclis üyeleri, işadamları ve öğrenciler katıldı.

MUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çoban, açılış konuşmasında yaptıkları işin doğasında para kazanmak olmasına rağmen her şeyin para olmadığını söyledi. Çoban, "Tartışmasız, itibarın paradan daha değerli olduğu zamanları hepimiz yaşadık. Bizler dernek çatısı altında güçlerimizi birleştirip ticari anlamda güzel işler yapabiliriz, çok paralar da kazanabiliriz ancak uygar dünyada yer alabilmenin bir şartı da itibar sahibi olmaktır. Bizler sadece birbirimizi tanır ve sadece birbirimizle ticaret yaparsak, kısır bir daire içine hapsolur kalırız. İşadamı varsa üretim, üretim varsa satış vardır, satış için de tanınmak gerekir. Tanınmanın yolu ise yeni alanlar, yeni insanlar tanımaktan ve o insanlarla birebir ve samimi ilişkiler kurmaktan geçer." dedi.

İletişim uzmanı İzgören ise girişimcilik, planlama ve bilgiye ulaşım konularında tecrübelerini aktardı. İzgören, "Ülkemizde 26 milyon kadından 20 milyonu çalışmıyor. Önceden Anadolu'da evlerden, takır takır halı dokuma sesi gelirdi ama şimdi izdivaç programı sesi geliyor. Kadınlarımızın yapacağı çok şey var. Emek koyarsanız hiçbir şeyden korkmayın. İşte size fırsat. Türkiye, iyi bir ülke. Siz de artık bir şeylere başlayın. Hikâyenin nasıl başlayacağının önemi yok, önemli olan nasıl bittiği." şeklinde konuştu. İşadamlarına bilgiye yatırım yapmaları konusunda tavsiyelerde de bulunarak şunları söyledi: "Maalesef ülkemizde bilgi derinliği yok. Televizyon izleme oranı yüzde 94, kitap okuma oranı ise yüzde 4. Düzenli kitap okuma oranı Fransa'da yüzde 21, Japonya'da yüzde 14, ABD'de yüzde 12, ülkemizde ise 10 bin de 1. Ülkemizde günde ortalama 5 saat televizyon izlerken yılda ise toplam 6 saat kitap okuyoruz. Çalışmak ve emek deyince fırsat vermek lazım. Girişimcilik çok önemli. Girişimcilik için adım atma cesaretin varsa hiç korkma. Hayatta çabasız olmaz. 'Girişimcilik, planlama olmaz' diyenler sizi bitirir. Emeğinizi değerli hale getiren bilgidir. Size de, 'yapamazsınız, edemezsiniz' diyenler olacaktır ama inandığınız anda bitmiştir. Kendimizi ifade etmeliyiz. Hayat çok uzun değil, tutkuyla yaşamada fayda var."

Konferansın ardından MUSİD Başkanı Çoban, İzgören ve sponsorlara plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar