MÜSİAD’dan Mısır’daki idam kararlarına tepki

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, Mısır’da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi başta olmak üzere bütün siyasilerin serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD’dan Mısır’daki idam kararlarına tepki

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, Mısır’da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi başta olmak üzere bütün siyasilerin serbest bırakılmasını istedi. Filiz, MÜSİAD Denizli Gençlik Kurulu Başkanı Muzaffer Şakır ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada,Mısır'da yaşanan gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirten Şube Başkanı Filiz, yönetimin askerî darbeyle ele geçirildiğini hatırlattı. Mısır’da 529 kişinin, anlaşılmaz ve kabul edilemez bir şekilde idamla susturulmak istendiğini vurgulayarak, “Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribata neden olacak bu idam kararlarının kaldırılmasını ve başka Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını, böylelikle Mısır ve Mısır halkının itibarının bir nevi iadesini talep etmekteyiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar