MÜSİAD, AZUTİB için düğmeye bastı

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum şubesinin girişimleri ile Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Buluşması'nın (AZUTİB) 3.'sü Erzurum'da düzenlenecek. Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD, AZUTİB için düğmeye bastı

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum şubesinin girişimleri ile Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Buluşması'nın (AZUTİB) 3.'sü Erzurum'da düzenlenecek.

Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Buluşması’nın üçüncüsü için hazırlıklar başladı. Daha önce iki kez düzenlenen AZUTİB’in üçüncüsü, 2 yıl aradan sonra MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin girişimleri ile yeniden düzenlenecek. Geçmişte olduğu gibi bu yıl da AZUTİB’in düzenlenmesinde, başta MÜSİAD olmak üzere Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Erzurum Ticaret Odası ile Ticaret Borsası’nda organizasyonda ortaklaşa görev yapacak. AZUTİB-3 kapsamında 8 ülkeden 100’ün üzerinde yatırımcı iş adamının Erzurum’a gelmesi bekleniyor. Yabancı iş adamlarının bölgedeki yatırımcıları ile ikili görüşmelerle çeşitli ticari anlaşmalar yapması hedefleniyor.

AZUTİB-3 ile ilgili Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda (KUDAKA) toplantı düzenlediklerini belirten MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, toplantıda AZUTİB-3'ün programı ile ilgili ön bir çalışma yaptıklarını belirtti. Bayır, AZUTİB-3 için Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kırgızistan, Rusya, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan‘dan 100’ün üzerinde yatırımcı iş adamının katılacağını bildirdi.

AZUTİB-3 için 4 dilde yayın yapacak bir web sahifesi hazırlattıklarını da belirten Bayır, inşaat ve gıda sektörü alanında gerçekleşecek olan Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Buluşması’nın bölge ekonomisine önemli katkıda bulunacağını söyledi. Bayır, AZUTİB organizasyonlarının dünyanın çeşitli ülkeleriyle ticari ve ekonomik işbirliği kurulması için fırsat sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar