Musa Sow'un ilahiyatta okuyan akrabası da 'Herkes O'nu Okuyor'a hazırlanıyor

Fenerbahçe'nin Müslüman oyuncusu Musa Sow'un akrabası Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Cherif Sow, Peygamber Efendimiz'i (sav) hakkıyla tanımak ve tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan “Herkes O’nu Okuyor” kitap o.

Google Haberlere Abone ol
Musa Sow'un ilahiyatta okuyan akrabası da 'Herkes O'nu Okuyor'a hazırlanıyor

Fenerbahçe'nin Müslüman oyuncusu Musa Sow'un akrabası Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Cherif Sow, Peygamber Efendimiz'i (sav) hakkıyla tanımak ve tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan “Herkes O’nu Okuyor” kitap okuma kampanyasına dünyanın dört bir tarafından gelen arkadaşları ile özel olarak hazırlanıyor. Cherif Sow, "Sonsuz Nur’ isimli kitabı okuyorum. Bu kitap yarışma olmasa bile, okunması lazım. Çünkü çok faydalı bir kitap. Türkçe’yi yeni öğrenmeme rağmen, hiç zorlanmıyorum, çünkü çok açık yazılmış." dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Peygamber Efendimiz'in hayatını anlattığı ‘Sonsuz Nur’ isimli kitabı okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, kampanya sonunda yapılacak sınavda başarılı olabilmek için kıyasıya hazırlanıyor. Uludağ Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi okuyan Kızgızistanlı öğrenci Mairambek Samsaliev, ‘Sonsuz Nur’u geçen yıl okudum. Şimdi sınava hazırlık için bir daha okuyorum. İlk okuduğumda, zor gelmişti ama şimdi daha rahat anlayabiliyorum.” diye konuştu.

Fas’tan gelen ve ilahiyat fakültesi birinci sınıfta okuyan Abdulfettah Amara ise şunları ifade etti: “Efendimiz’i (sav) anlatan Sonsuz Nur kitabını okuyorum. Bir kampanya var ‘Herkes Onu Okuyor’ diye. Ben de buna katılmak için okuyorum. Türkçeyi de yüzde 70 oranında anlıyorum.”

SOW: BU KİTABI HERKESİN OKUMASINI RİCA EDİYORUZ

İlahiyat fakültesinde okuyan Fenerbahçe'nin Senegalli ünlü futbolcu Sow’un akrabası olan Cherif Sow ise şöyle konuştu: “Şu anda Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ isimli kitabını okuyoruz. Bu kitabın yarışma olmasa bile, okunması lazım. Çünkü çok faydalı bir kitap. Herkesin okumasını rica ediyoruz. Türkçe’yi yeni öğrenmeme rağmen, bu kitabı okurken hiç zorlanmıyorum, çünkü çok açık açık yazılmış, herkes anlayabilir.”

Afganistan’dan gelen tıp fakültesi 3. sınıfta okuyan Mohammed İdris da şunları ifade etti: “Şuan ‘Herkes Onu Okuyor’ yarışması var ve biz de Sonsuz Nur isimli kitabı okuyoruz. Bu kitap Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını anlatıyor. Biz de ona hazırlanıyoruz. Şuan iyi gidiyoruz, artık sınavda başarılı olup olmayacağımızı yakında göreceğiz.”

RAZA: KİTABI İKİNCİ KERE OKUYORUM

Uludağ Üniversitesi fizik bölümünde okuyan Pakistanlı Ali Raza ise “Peygamber Efendimiz'i (sav) anlamak ve anlatmak için bence çok iyi bir yarışma. Herkese tavsiye ederim ben, herkes okusun. Yani Peygamber Efendimiz'i anlarsınız. Çok iyi bir yarışma. Ben üç yıldır Türkiye’deyim, o yüzden kitabı anlayabiliyorum. Zaten ikinci kere okuyorum. O yüzden fazla zorlanmıyorum.” şeklinde konuştu.

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Kasım Mutlu, okuma kampanyası hakkında şu bilgileri verdi: “Yarışmayı afişlerden gördüğümüzde bizde dernek olarak öğrencilerimizle yarışmaya katılalım istedik. Okumaya başladık. Şuan 20 ülkeden 50 öğrencimiz yarışmaya katılıyor. Arkadaşlarımız okullarından geriye kalan boş zamanlarında eğer fırsatları olursa derneğimize gelerek bu kitapları okuyorlar.”

Peygamber Yolu Derneği tarafından seçilen kitapların okunması sonucunda yapılacak sınavda dereceye girenlere başta umre olmak üzere çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.
CİHAN

Yorumlar