Musa Eroğlu, YENİMEK’te ilk dersi verdi

Ankara Yenimahalleli öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli ve eğlenerek geçirmeleri için Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete açtığı YENİMEK Yaz Okulları’nda eğitimler başladı. Yabancı dil, kişisel gelişim, cam teknolojisi gibi 17 branşta...

Google Haberlere Abone ol
Musa Eroğlu, YENİMEK’te ilk dersi verdi

Ankara Yenimahalleli öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli ve eğlenerek geçirmeleri için Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete açtığı YENİMEK Yaz Okulları’nda eğitimler başladı. Yabancı dil, kişisel gelişim, cam teknolojisi gibi 17 branşta eğitimlerin verildiği yaz okullarının ilk günüde, Bağlama Kursu’nda Musa Eroğlu sürprizi yaşandı.

YENİMEK çatısı altında açılan yaz okullarında bağlama kursiyerlerine ilk dersi, Türk Halk Müziği’ni genç kuşaklara sevdiren, hayatını müziğe adamış büyük üstat Musa Eroğlu verdi. 7-14 yaş arası 90 öğrenci, Eroğlu’nun bağlamasıyla verdiği mini konseri, hayranlıkla izledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde Batıkent Meydan AVM’de gerçekleşen etkinlikte minik kursiyerler, Eroğlu’nu alkışlar ve ıslıklarla karşıladı.

“MADIMAK’I UNUTMADIK”

Belediye olarak gençlerin eğitimine katkı sağlayacak etkinlikleri, hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, müziğin barışa, hoşgörüye, kardeşliğe vesile olduğunu söyledi.

Konuşmasında 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Madımak olaylarının 21’inci yıldönümüne değinen Yaşar, “Acılarımız hala taze. Bugün, hem bağlama kursumuza start veriyoruz hem de hayatını kaybeden 37 yurttaşımızı türkülerle anıyoruz” dedi.

Kursiyerlere “Bağlamanızla yarınlara ses olun” diyen Yaşar, “Alevi olmayıp Hasret Gültekin’i, Kürt olmayıp Ahmet Kaya’yı, Laz olmayıp Kazım Koyuncu’yu, Ermeni olmayıp Hrant Dink’i, Ateist olmayıp Aziz Nesin’i sahiplenen herkese selam olsun. Kin ve nefret başkalarının, insanlık bizim, sizin olsun çocuklar” ifadelerini kullandı.

“SAZI, SÖZÜ DİNLENEN SANATÇILAR OLUN”

Musa Eroğlu ise YENİMEK’li miniklerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek Yaşar başta olmak üzere bu kursta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Müziğin birleştirici özelliğine değinen Eroğlu, “Burada kimimiz Erzurum, kimimiz Taşeli türküsü söylüyoruz ama hepimiz yan yana, omuz omuza yaşayabiliyoruz. Sizleri yarın sözü dinlenen, sazı dinlenen sanatçılar olarak görmeyi diliyorum” dedi.

HEM ÇALDI HEM SÖYLEDİ, HERKESİ BÜYÜLEDİ

Selamlama konuşmalarının ardından Eroğlu, Türk Halk Müziği’nin en güzel eserlerini hem çaldı, hem seslendirdi. Eroğlu’na ATV’de yayınlanan Veliaht yarışmasının galibi Yüksel Didikoğlu da eşlik etti.

Adeta bir türkü ziyafeti sunan Eroğlu, kapanışı unutulmaz türküler arasında yerini alan Mihriban ile yaptı. Türküye Yaşar’ın yanı sıra tüm kursiyerler hep bir ağızdan eşlik etti.

DENİZ’İN DEV ORKESTRASI

Zaman zaman kursiyerlerle sohbet de eden Eroğlu, daha sonra 8 yaşındaki genç yetenek Deniz Koç’u sahneye davet etti.

“Uzun ince bir yoldayım” türküsünü çalarak kendine hayran bırakan Deniz’e, bağlamasıyla Eroğlu eşlik ederken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da türküyü söylemekten kendini alamadı.

Hem eğlenen hem öğrenen öğrenciler, kursun ilk gününde unutulmaz saatler yaşadı.

CİHAN

Yorumlar