Muş Valisi Varto’da incelemelerde bulundu

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçesinde yeni yapılan ve eğitim-öğretime açılan okullarda incelemelerde bulunarak ilçe halkı ile sohbet etti.

Google Haberlere Abone ol
Muş Valisi Varto’da incelemelerde bulundu

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçesinde yeni yapılan ve eğitim-öğretime açılan okullarda incelemelerde bulunarak ilçe halkı ile sohbet etti.

Varto Kaymakamı Tahir Şahin ve kurum amirleri tarafından hükümet konağı önünde karşılanan Vali Büyükersoy, kaymakamlık makamına geçerek kurum amirleri ile basına kapalı şekilde ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Toplantı sonrası beraberindekilerle yeni yapılan ve eğitim öğretime açılan Varto İlkokulu ile Varto Çok Programlı Lisesi'ne geçen Vali Büyükersoy, öğretmenlerle görüşüp okullarda incelemelerde bulundu.

Vali Vedat Büyükersoy, Varto Kaymakamı Tahir Şahin'den ve kurum amirlerini dinledikten sonra taksici esnafları ile bir araya geldi. Taksiciler, vergi ödediklerini ve en büyük sorunlarının korsan taksiciler olduğunu söyleyerek, buna bir çarenin bulunmasını istedi. Vali Vedat Büyükersoy da taksicilerin sorunlarının çözülmesi için Kaymakam Tahir Şahin'e talimat vererek korsan taksicilerin önünün kesilmesini istedi.

Vali Büyükersoy, daha sonra Çaylar bölgesi muhtarlarının sorunlarını dinledi. Hürriyet Mahallesi Muhtarı Niyazi Bingöl, Genel Sağlık Sigortası'nda bir sıkıntı olduğunu ve bunun giderilmesini istedi. Bunun üzerine Vali Büyükersoy sigara içip içmediğini ve ayda ne kadar sigaraya para verdiklerini sordu, sigara parasını sigortaya vermelerini, hatta eşlerini de memnun etmek için isteğe bağlı sigorta yaptırmaları tavsiyesinde bulundu. Vali Büyükersoy, okul ziyaretlerini tamamladıktan sonra ilçe merkezinde bulunan babalar kıraathanesine (Sofular Çayevi) gelerek vatandaşlarla sohbet eti.

Vali Büyükersoy, daha önce yıllarca yapılmayan inşaatları şimdi 3 ay gibi kısa bir sürede yaptıklarını ve bunun örneklerinin ise Varto İlkokulu ve Çok Programlı Lise olduğunu söyledi. Vali, bu yıl Varto ilçesine 300 kişilik bir öğrenci yurdu ile Anadolu Lisesi binasının yapılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar