Muş Valisi Büyükersoy, İstiklal Marşı’nın kabulü mesajı yayımladı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93.

Google Haberlere Abone ol
Muş Valisi Büyükersoy, İstiklal Marşı’nın kabulü mesajı yayımladı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yazılı basın açıklamasında bulunan Vali Büyükersoy, şu ifadelere yer verdi: “93 yıl önce, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı destansı şiiri, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşımız olarak kabul etmiştir. Topyekûn vatan mücadelesinin verildiği dönemde kaleme alınan İstiklal Marşı, milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla, imkânsızlıklara karşı dayanma gücünü artırmıştır. İstiklal Marşı'nın şairi, mütefekkir ve vatansever Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. Bugün, hayatını yurduna ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 93. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Ulusal Marşımız bizlere, atalarımızın bağımsızlık uğruna neleri feda ettiğini çok iyi anlatarak, korumamız gereken asli değerlerimizi hatırlatan, en önemli milli değerlerimizden birisi olmuştur.
Bizlere düşen görev; gelecek kuşakların, atalarının kendilerine emanet ettikleri bu kutsal vatan için, sağladıkları güven ve huzur ortamının yaşatılması için topyekûn farkındalık oluşturulmasının sağlamasıdır. Düşenin dostunun olmadığını, medeniyet adı altında, insanlık onuruna, istek ve arzularına bakılmaksızın, boyunduruk altına almanın hesaplarının yapıldığını günümüzde de görmekteyiz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda coğrafyamızda yaşayan farklı dil, din ve ırka sahip yurttaşlarımız ile omuz omuza verdiğimiz mücadelede bağımsızlığımıza, hürriyetimize sahip çıktığımız gibi bugün demokrasimize ve bizi biz yapan değerlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a Allah'tan rahmet diliyor, bu anlamlı günün yıl dönümünde tüm halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
CİHAN

Yorumlar