Muş Valiliği SODES projelerini denetliyor

Muş Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulanan projeler denetlenmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Muş Valiliği SODES projelerini denetliyor

Muş Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulanan projeler denetlenmeye başlandı. Teknik elemanlarla denetimleri en iyi şekilde yapmak zorunda olduklarını belirten Vali Yardımcısı Fatih Demir, ödeneklerin yerinde ve verimli bir şekilde kullanılmasını istediklerini söyledi.

Daha önce uygulanan ve yapımı devam eden projeleri teknik elemanlar eşliğinde denetlediklerini belirten Vali Yardımcısı Fatih Demir, hem hukuki hem de vicdani sorumluluğun yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Gelen ödeneklerin beytül mal olduğunu ve bunların en iyi şekilde değerlendirilmesinden sorumlu olduklarını ifade eden Demir, şunları söyledi: “Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kalkınma Bakanlığı’ndan geçen özellikle yapım işi projelerinden denetimlerimizi teknik elemanlarla birlikte yerinde denetleniyoruz. Burada da bir daha öncede eksik kalan bir husus vardı. Onun tamamlandığı belirtildi ancak Muş’ta her yıl bir iki halı saha çöküyor bizim en büyük sevincimiz can kaybının olmaması tabi mal kaybının da istemiyoruz. Bizde bu işlerin denetimlerini yerinde yapmak hem hukuki hem de vicdani sorumluluk boyutuyla yapılması gerekeni yapıyoruz. Tüm projelerimizi denetlememiz gerekir kamu kaynağı milletin kaynağıdır buna bey tül mal diyoruz eski Osmanlı’da. Bu devletin kaynağı halkın vergileriyle yola, suya ve yatırıma dönüşen paralarımızdır. Bu kapsamda toplanan ödenekleri yerinde ve verimli, kaliteli bir şekilde halkımıza sunmak istiyoruz.”

Firma yetkilisi Ersin Ulu ise “Sungu kapalı Halı saha işinin denetimi için SODES’ten sorumlu Vali Yardımcısı Fatih Bey sahamızı kontrol etti. Bunlar aslında insanların güveni ve sağlığı içindir. Her ne kadar işimizden emin olsak da işin ne kadar tamamlandığından emin olsak da görmek istediler: Yapılan uygulamadan memnunuz” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar