Muş Tuğla Fabrikası, ekonomiye yılda 20 milyon lira katkı sunuyor

Muş’ta 200 kişinin istihdam edildiği Tuğla Fabrikası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere tuğla gönderdiği ve yılda yaklaşık 20 milyon lira ilin ekonomisine katkı sunduğu belirtildi. Muş’ta 200 kişinin istihdam edildiği...

Google Haberlere Abone ol
Muş Tuğla Fabrikası, ekonomiye yılda 20 milyon lira katkı sunuyor

Muş’ta 200 kişinin istihdam edildiği Tuğla Fabrikası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere tuğla gönderdiği ve yılda yaklaşık 20 milyon lira ilin ekonomisine katkı sunduğu belirtildi.

Muş’ta 200 kişinin istihdam edildiği Tuğla Fabrikası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ki ilere tuğla gönderiyor. Akpolat Tuğla Fabrikası kentin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağladığını belirten Fabrika Sahibi Veysi Akpolat, fabrikanın Muş için büyük bir şans olduğunu söyledi. Fabrika sahibi Akpolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, günde 220 bin tuğla üretim yaptıkları fabrikanın Muş'un ve bölgenin ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Fabrikada 200 kişi çalıştığını ifade eden Akpolat, "Buradan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere tuğla gönderiyoruz. Hem bölge hem de Muş ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlıyoruz. Bu hem Muş için hem de bölge illeri için büyük bir şans demektir." dedi.

"BU FABRİKA BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILIYOR"

Tuğla fabrikasında işçilerle ve fabrika yönetimi ile bir araya gelerek incelemelerde bulunan Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Cengiz ise fabrikanın Muş ekonomisine ciddi anlamda katkı sunduğunu söyledi. Tuğla fabrikasının özellikle Muş için önemli bir sanayi kuruluşu olduğunu kaydeden Cengiz, fabrikanın hem kent ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağladığını vurgulayarak şunları söyledi: "Bu fabrika il ekonomisine yılda yaklaşık 20 milyon girdi sağlıyor. Bölge illerinin de faydalandığı bu fabrikanın kapasitesini daha da artırmasını bekliyoruz. Fabrikaya TSO olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Sadece Muş'un değil, bölgenin ihtiyacını karşılayan üretim yapan fabrika çalışan ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Tabi fabrika sahiplerinin bazı talepleri var bu talepleri de yetkili mercilere ileteceğiz."

CİHAN

Yorumlar