Muş Halk Sağlığı vatandaşlara adımsayar dağıttı

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Kayak Merkezi’nde pedometre (adımsayar) dağıtımı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Muş Halk Sağlığı vatandaşlara adımsayar dağıttı

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Kayak Merkezi’nde pedometre (adımsayar) dağıtımı yaptı.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, obezite ile mücadele el kitapları ve pedometre (adımsayar) dağıtımına devam ediyor. Güzeldağ Kayak Merkezi’nde Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi Müdürü Tekin Güler ve görevli diğer sağlık personel, düzenlenen bir etkinlikle 500 adet Pedometre (adımsayar) ve obezite ile mücadele el kitaplarının dağıtımını gerçekleştirdi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, belirli aralıklarla ellerinde bulunan 9 bin adet adımsayarı dağıtacaklarını belirtti.

Muş’ta obezite oranının çok düşük olduğunu ve var olanı da bitirmek istediklerini ifade eden Dr. Türkoğlu, bu nedenle kentte değişik yerlerde stant kurarak farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Atılan her adımın değerli olduğunun altını çizen Dr. Türkoğlu, şunları söyledi: “Yaklaşık 3 haftadır obezite ile mücadele ve adımsayar dediğimiz pedometre dağıtımları yapıyoruz. Biz bunu gelenekselleştirdik. Artık obezite ile mücadele edelim diyoruz. Muş’ta obezite oranı çok iyi durumda. İlimizde bu oranın düşük olmasına rağmen çağımızın hastalığı, her an yakalanabiliriz ve bunun için mücadele ediyoruz. Var olanı da bitirmektir amacımız. Bunun içinde Muş’un değişik yerlerinde halkımıza farkındalık yaratmak adına böyle faaliyetlerde bulunuyoruz. Şimdi ise kayak merkezinde stant açtık adımsayar dağıtıyoruz. Bir miktar geldi ve her standımızda bunu dağıtıyoruz. Amacımız eskiden önemsiz sayılan adımların ne kadar önemli olduğunun farkına varılmalıdır.”

Her fırsatı değerlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Dr. Türkoğlu, sözlerine şöyl edvam etti: “Her fırsatı değerlendiriyoruz. Obezite büyük bir hastalıktır. İleride kalp damar hastalığından tutun beyin kanamasına kadar birçok hastalığa neden olmaktadır. Buda ileride yaşam kalitesini azaltmakta ve ölüm oranını yükseltmektedir. Amacımız bunu bitirmektir. Mevcut elimizde bulunan 9 bin adet adımsayarı dağıtmaktır. Bunu bir seferde değil de belirli aralıklarla dağıtmaktayız.”

7'den 70'e herkese adımsayar dağıtan Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya’ya da nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Tekin Güler ise önümüzdeki günlerde şehrin farklı noktalarında yapılacak etkinlikler ve kurulacak stantlarda obezite ile mücadele el kitapları ve 9.000 adet pedometrenin halka dağıtılacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar