Muş Halk Kütüphanesi’nde yaz tatili uygulaması

Muş İl Halk Kütüphanesi yöneticileri, ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin yaz tatili boyunca kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından aktif olarak yararlanmaları için çağrıda bulundu.İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Muş Halk Kütüphanesi’nde yaz tatili uygulaması

Muş İl Halk Kütüphanesi yöneticileri, ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin yaz tatili boyunca kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından aktif olarak yararlanmaları için çağrıda bulundu.

İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin İl Halk Kütüphanesine beklediklerini belirten Muş İl Halk Kütüphane Müdürü Sadettin Yıldırım, "Kütüphane ve bilgisayar laboratuarımız yaz tatilinde de açık" dedi. 'Kütüphan-e Türkiye Projesi' kapsamında kentte hizmet verdiklerini belirten Yıldırım, "Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte ilimizde okuyucu sayısını artırmak için çalışmalar yapmaktayız. Öğrencilerimizin ve diğer vatandaşlarımızın kütüphanemizi ziyaret etmelerini ve kitaplarımızdan faydalanmalarını istiyoruz. Bununla birlikte Muş’un da aralarında bulunduğu ‘Kütüphan-e Türkiye’ projesi Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın katkılarıyla, ülkemizdeki halk kütüphanelerinin, vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları Bilgi İletişim Teknoloji imkanlarını engelsiz bir biçimde hizmete sunan ve en üst düzeyde yararlanabilecekleri bir çekim merkezi haline dönüştürülmesini hedeflemektedir. Böylelikle, toplumun dezavantajlı kesimleri ve öğrenciler başta olmak üzere, toplumun tamamının zengin internet bilgi ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi, kitap okuma alışkanlığının kazanılması ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standardında gelişme sağlanması nihai hedef olarak belirlenmiştir." diye konuştu.

"KÜTÜPHANEMİZDE ÜCRETSİZ BİT EĞİTİMLERİ VERİLMEKTEDİR"

Kütüphan-e Türkiye’ projesi ile Muş Halk Kütüphanesi’nde yapılan faaliyetler hakkında da bilgi veren Yıldırım, şunları söyledi: "Proje kapsamında yer alan halk kütüphanelerinin e-devlete açılan birer 'kapı' olması, Bilgi İletişim Teknolojisi (BİT) imkanlarından faydalanması, ayrıca okur-yazarlığına sahip olmayan vatandaşlara da halk kütüphaneleri aracılığıyla yerinde ücretsiz BİT eğitimleri verilmektedir. İlimizde ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerimizin yaz tatiline girmesiyle okullarındaki BİT laboratuvarlarından ve kütüphanelerinden aktif olarak yararlanamıyorlar. Öğrencilerimizin ve halkımızın bu ihtiyacını karşılamak için eğitim-öğrenim sezonunda olduğu gibi yaz tatili boyunca da kütüphanemiz mesai saatleri içinde bu hizmeti kesintisiz olarak sunmaktadır."

"HALK KÜTÜPHANELERİ İKİNCİ EVİMİZ KONUMUNDADIR"

Yıl boyunca öğrencilerin başarısını artırmak için okullarından formal olarak almış oldukları eğitim ve öğretim faaliyetlerini aynı şekilde İl Halk Kütüphanesinde de görebileceklerini kaydeden Yıldırım, "Yaz tatili boyunca da kütüphanede informal olarak devam edebilirler. Bu eğitim faaliyetimizi yılın 12 ayı boyunca sürdürmekteyiz. Bu amaçla velilerimize, öğrencilerimize, basın yayın organlarımıza ve tüm halkımıza çağrıdan bulunmak istiyorum; internet bilgi ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi, kitap okuma alışkanlığının kazanılması için halk kütüphaneleri ikinci evimiz konumundadır. Herkesi bilgi ve iletişim kaynaklarıyla donatılmış bu ikinci evimize davet ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar