Muş Alparslan Üniversitesi 6. mezunlarını verdi

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan bin 620 öğrenci mezun oldu. 6. dönem mezuniyet töreninde, öğrencilere başarı belgeleri ve diplomaları verildi. Havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı ortamda düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Muş Alparslan Üniversitesi 6. mezunlarını verdi

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan bin 620 öğrenci mezun oldu. 6. dönem mezuniyet töreninde, öğrencilere başarı belgeleri ve diplomaları verildi.

Havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı ortamda düzenlenen törene Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Baro Başkanı Feridun Taş, İl Emniyet Müdürü Faik Aksu, Ankara Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Prof. Dr Yıldırım Aydoğdu. öğretim üyeleri, davetliler, çok sayıda öğrenci velisi ve üniversite öğrencileri katıldı.

Üniversiteyi birincilikle bitiren Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Rukiye Işık, mezuniyet diplomasını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Rukiye Işık, bugünü yıllardır hayal ettiğini belirtti. Hem yeni bir hayata başlangıç hem de geride birçok anıyı, tecrübeyi ve dostluğu bırakacaklarını kaydeden Işık, bugünkü heyecan ile yıllar önceki kayıt heyecanı arasında olgunlaşma ve burukluk olduğunu söyledi.

    Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Alparslan Üniversitesi’nin çok farklı bir üniversite olduğunu belirtti. Rektör İnanç, “Muş Alparslan Üniversitesinin 2013–2014 mezuniyet programına hoş geldiniz. Biz bir aileyiz, o nedenledir ki bugün istemediğimiz ama kaçamadığımız yoğun hava şartlarından dolayı sizi sıkıştırarak da olsa yerleştirdiğimiz bu alanda sizin hoşgörünüze sığınıyorum. Sevgili öğrenciler, 4 yıl önce Üniversitemize teşrif ettiğinizde, aileleriniz sizleri bizlere teslim ettiğinizde onlara bir şey demiştik. Ailelerinize demiştik ki gözünüz arkada kalmasın, çocuklarınız bizim çocuklarımızdır, onlara burada gözümüzün nuru gibi bakacağız. Sevgili aileler biz size verdiğimiz bu sözü mümkün olduğunca yerine getirmeye çalıştık. Öğrencilerimize de bir söz verdik. Siz mensubu olduğunuz gurur duyacağınız bir üniversite diplomasını alacaksınız. Az önce üniversite birincisi olarak sizin arkadaşınız bu kürsüye çıktı. O arkadaşınız Rukiye Işık, 27 Ekim 2010 tarihinde de üniversitenin açılış programında, bu üniversiteyi en yüksek puanla kazanan sıfatıyla konuşmuştu. O zaman umudunu bize bağlamıştı. Türkiye’deki en iyi üniversiteye gidecekken daha çiçeği burnunda Muş Alparslan Üniversitesini tercih etmişti. Biz bugün bu gibi arkadaşlarınızın beklentilerine cevap verebilmekten mutluluk duyuyoruz. Sevgili aileler siz bugünün gerçekten büyük bir mutluluğunu onurunu yaşıyorsunuz. Bu sizin en tabii hakkınız. Çok yoğun bir katılım gösterdiniz. Ama şunu unutmayın. Bir tek siz mutlu değilsiniz. Bizim bugün öğrencilerimize sarf ettiğimiz 4 yıllık yorgunluğun gittiğini hissediyoruz. Umut ediyoruz ki 4 yılda okulunu bitirip, sizin vermiş olduğunuz emeklerin karşılığını yerine getirmeye çalışan bu öğrenciler, bundan sonra ailenin yükünü taşımakta, sorumluluklarını yerine getireceklerdir.” diye konuştu.

    VALİ BÜYÜKERSOY, TAVSİYELERDE BULUNDU

    Rektör İnanç’ın konuşmasından sonra öğrencilere seslenen Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise öğrencilere ileri ki yaşamlarından başarılar dileyerek, ülkeye ve millete hayırlı hizmetler yapmaları tavsiyesinde bulundu. Bilginin önemine değinen Vali Büyükersoy, şunları söyledi: “Hangi fakülte olursa olsun oradan mezun olan öğrenci bilgili ve bilgiye ulaşmayı öğrenmiştir diye buradan ayrılmıştır. Bilgi önemlidir, bilginin olmadığı yerde duygular hakimdir. Duygular bazen sevgi, saygı olduğu gibi bazen de kin, nefret ve öfke ye dönüşebilir. Onun için gençlerimizi vatandaşlarımızı duygularını istismar edecek örgütler, kitleler her zaman bilgisiz, bilgiden uzak olan insanları kullanmak isteyeceklerdir. Hayatta başarılı olmanın yolu da bilgiden geçmektedir. Şimdi mezun olan öğrencilerimizin hayata pozitif ve umutla bakması için birçok gerekçe vardır.”

    Yapılan konuşmalardan sonra üniversite birincisine, bölüm birincilerine başarı belgesi ve diplomaları ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar