Murzioğlu’ndan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’de ve tüm dünyada basın mensuplarının insanların en temel haklarından...

Google Haberlere Abone ol
Murzioğlu’ndan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’de ve tüm dünyada basın mensuplarının insanların en temel haklarından bir tanesi olan haber alma özgürlüğü için fedakârca bir gayretin içinde olduğunu söyledi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, basın camiasının tüm mensuplarının görevlerini yerine getirirken en büyük yardımcılarının, özgür çalışma olanakları olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, “Basın, toplumun gereksinim duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Basınımıza ayrıca, haber alma ve haber verme işini hakkıyla yerine getirebilmesi için özgür bir çalışma ortamının sağlanması gerekmektedir. Basının hem özgür hem de tarafsızlığı, bireyin ve toplumun haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına, bu suretle demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunur.” dedi.

Murzioğlu, mesajında şunları söyledi: “Türk basını, geçmişten günümüze çok zor şartlar altında görev yapmış, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar da ülkemizin demokratikleşme sürecinde yoğun ve öncü çalışmalar ortaya koymuştur. İlimizdeki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının, halkımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından da takdirle karşılanmaktadır. Bu vesileyle, iletişimin en güçlü kanallarından, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir araç olan basının, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi taleplerini her zaman destekliyor, camiam adına basın emekçilerimize meslek hayatlarında mutluluk, sağlık ve başarılar diliyorum.”

CİHAN

Yorumlar