Murzioğlu’dan birlik mesajı

Çarşamba’nın ev sahipliği yaptığı, Samsun’un oda ve borsalarının 2013 yılı müşterek toplantısında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Murzioğlu’dan birlik mesajı

Çarşamba’nın ev sahipliği yaptığı, Samsun’un oda ve borsalarının 2013 yılı müşterek toplantısında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Çarşamba Ticaret Borsası ve Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Midilli Restoran'da yapılan toplantıya divan başkanlığının oluşturulmasıyla başlandı. Divan başkanlığına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu; üyeliklere ise Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz seçildi.

İHRACAT VURGUSU

Toplantının açılışında konuşan Murzioğlu birlik ve beraberlik mesajı verdi. Samsun oda ve borsalar olarak güçlü bir aile olduklarını belirten Murzioğlu, "Seçimlerden sonra ilk toplantımız, toplantıya ev sahipliğinden dolayı Çarşamba Ticaret Borsamıza ve Çarşamba Ticaret Odamıza teşekkür ediyorum. Bugün oda ve boralarımızın sorunlarını konuşmak için bir araya geldik. Toplantımızdan güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. Bizler en büyük sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyiz. Daha güçlü olmak için birlik ve beraberliğimizi arttırarak devam ettirmeliyiz. El ele verip birlikte hareket ettiğimiz müddetçe aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Hep birlikte topyekûn şehrimizin marka değerini arttırmanın yollarını aramalıyız. Şehirler artık nüfuslarıyla, araç sayılarıyla değil ihracatlarıyla değerlendirilecek. Samsun Karadeniz hinterlandının en büyük ve güçlü kenti konumundadır. Kentimizin ihracatının daha iyi yerlere gelmesi için bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” diye konuştu.

OSB’YE DESTEK İSTEDİ

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ise şunları söyledi: “Seçimler sonrasında Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizdeki birçok oda ve borsada da yönetimler değişti. Değişikler akabinde ilk müşterek toplantımızın Çarşamba Odamız ve Borsamızın ev sahipliğinde yapılmasından çok memnunuz. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olmasından dolayı da bu vesileyle kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz. Çarşamba özelinize baktığımızda da uzun yıllar sonra oda ve borsa birlikteliği sağlandı. Ticaret odamızın oldukça yetersiz olan fiziki alanımızın genişlemesi için önceden Sosyal Güvenlik Kurumu'na verilmiş olan alanı da borsa başkanımız artık bize tahsisi ettiğini buradan duyuruyor ve kendine sizlerin önünde teşekkür ediyorum. Ayrıca odamızda perşembe günleri İŞKUR’a toplantı salonu tahsis ettik. Yönetim kurulumuz tarafından ilk defa ilçemizde bir OSB kurulması için resmi başvuru yaptık. Burada borsamızda ortak olarak bizle beraber yer almaktadır. Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'ndeki doluluk dikkate alındığında ulaşım imkânları ve Samsun’a yakınlığı bakımından ilçemizde kurulacak bu OSB bize olduğu kadar Samsun ekonomisine de büyük katkılar sağlayacaktır. Çarşamba Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projemize sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz.”

Müşterek toplantıya Samsun, Çarşamba, Bafra, Terme, Vezirköprü ve Havza Ticaret ve Sanayi Odaları yönetim kurulu ve meclis başkanları ve üyeleri, Samsun, Çarşamba, Terme ve Bafra Ticaret Borsaları yönetim kurulu ve meclis başkanları ve üyeleri katıldı. CİHAN

Yorumlar