Murat Ülker'den 'gidiyor' iddialarına cevap

Murat Ülker, hakkındaki "yurt dışına çıkacak" söylentilerine, Türkiye’de olduğunu ve kovsalar bile gitmeyeceğini vurgulayarak cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Ülker'den 'gidiyor' iddialarına cevap

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bankalara olan borçlarını yapılandırdı. Ülker, hakkında çıkan, "yurt dışına çıkıyor" şeklindeki iddiaları ise yalanladı.

Medya mensuplarıyla bir araya gelen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, varlıklarının önemli bölümünü yurt dışına taşığı yolundaki izlenimlere öncelikle şu yanıtı verdi: Varlıklarımın 4’te biri, yani yüzde 25’i yurt dışında... 80 fabrikam var... 55’i Türkiye’de... Toplam 60 bin personelimizin 40 bini Türkiye’deki şirket ve tesislerimizde çalışıyor. Ülkemde her yıl 4-5 bin yeni istihdam yaratıyorum.

United Biscuits, Godiva ve Ülker’i sinerji için İngiltere merkezli Pladis çatısı altında topladıklarını anımsatıp, bu durumun yanlış anlaşıldığını belirterek, "Rahmi Koç bile bana, “Artık Londra’da mı yaşıyorsunuz Murat Bey?” diye sordu. Kendisine, “Ben Türkiye’deyim, bir yere gittiğim yok” cevabı verdim." dedi ve ekledi: Kovsalar gitmem...

Ülker, yanında getirdiği başta İngiltere olmak üzere yurt dışında ünlü olan markalarını basın mensuplarına göstererek, "Türkiye’deki tesislerimizde Godiva ve United Biscuits’e üretim yapıyoruz. Silivri’deki fabrikayı 1.5 yıl önce bu amaçla sıfırdan devreye aldık. Şu anda yurt dışındaki markalarımıza ülkemizde yaptığımız üretimin cirosu 500 milyon doları buluyor." dedi. 

Ülker, söz konusu ürünlerin Ar-Ge’sinin de Türkiye’de yapıldığını belirterek, "Yani, yurt dışındaki markalarımız ülkemizde yatırım, istihdam ve ihracat yaratıyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar