Murat Sesli: İşlemediğim suçtan ceza yatmak bana zul geliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Çelik-2 Operasyonu’ndan sonra mahkemece verilen cezanın temyizde de bir kısmı onanan eski Belediye Başkanı Murat Sesli için destek eylemi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Murat Sesli: İşlemediğim suçtan ceza yatmak bana zul geliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Çelik-2 Operasyonu’ndan sonra mahkemece verilen cezanın temyizde de bir kısmı onanan eski Belediye Başkanı Murat Sesli için destek eylemi yapıldı. Sesli, "Böyle bir haksızlık yok. Ben adam gibi gider cezamı da yatarım, Ama işlemediğim suçtan ceza yatmak bana zul geliyor." ifadelerini kullandı.

2007-2009 yılları arasında Kdz. Ereğli'de belediye başkanlığı görevi yaparken AK Parti'den adaylığı açıklandıktan bir hafta sonra tutuklanan Murat Sesli hakkında aday adayı olduğu 2014 seçimlerine 3 ay kala hapis kararı çıktı. Ereğli' de 2009 yılında gerçekleştirilen “Çelik – 2” operasyonu sonrası eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli’ye mahkemece verilen cezaya yapılan itiraz sonrası Yargıtay tarafından bir kısmının onanmasına, Sesli’nin ortağı olduğu bilinen iş yeri önünde toplanan kalabalık, tepki gösterdi. Grup adına konuşan Kazım Yıldırım, Sesli’nin aldığı cezanın kendilerini üzdüğünü söyledi. Yıldırım, son günlerde çok manidar olaylarla karşı karşıya kalındığını savunarak "Murat Sesli, Ereğli halkını ortak duygu ve paydada buluşturan, yediden yetmişe her kesimin sevgisi ikazanmış, kişiliği, duruşu ve çalışkanlığıyla gönülleri feth etmiş bir isimdir. Ne yazık ki son günlerde çok manidar olaylarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Yapılan tüm anketlerde açık ara farkla birinci çıkan, her kesimden insanın Ereğli’de geleceğe ümitle bakmasını sağlayan bir isim, Ereğli üzerinde ki ölü toprağını atacağına yürekten inandığımız Murat Sesli’yi ne yazık ki sevenlerinden koparma hareketini üzüntüyle izlemekteyiz." dedi.

"SEN GİT, ÇALIŞMANA BAK. BU DOSYADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ DENDİ"

Yerel seçimlere yaklaşık 3 ay gibi bir süre kala yeniden hapis cezası alan Murat Sesli, yaptığı konuşmada "Bana söylenen, ‘sen git, çalışmana bak. Bu dosyadan hiçbir şey olmaz’ dendi. Ben de bu söyleme karşı gelip, sizlere umut verdim. Ben sizin umutlarınızı boşa çıkarttığım için hepinizden özür diliyorum.
Ben, bu seçimde aday olsaydım seçimi alacağımı Murat Sesli olarak değil, Ereğli halkı olarak, yapılan anketlerden ve halkımızın vereceği oylar olarak söylüyorum. Eğer suçlu olsaydım, Ereğli halkı beni yüzde 63 oyla anketlerden birinci çıkartmazdı. Ben suçluysam, o zaman beni 4,5 yıl önce cezaevine atsaydınız. 4,5 yıl önce beni cezaevinden çıkartmasaydınız. Böyle bir haksızlık yok. Ben adam gibi gider cezamı da yatarım, Ama işlemediğim suçtan ceza yatmak bana zul geliyor. Yine de fark etmez. Şunu söylemek istiyorum; bu süre zarfında babamı üzüntüden kaybettim. Ben, aday olacağım diye çocuk sahibi oldum. Benim 4 aylık bebeğim var. Böyle vicdansızlık olmaz. O zaman beni aday yapmayacaktınız, anketlere sokmayacaktınız. Ben iddia ediyorum, bu işi sorumluları kimse er ya da geç hesabını verecekler. Ama adalette, ama ilahi adalette. İlahi adalet er ya da geç tecelli edecektir. Buradan kimseyi suçlamak istemiyorum. Gün gelecek gerçekler su yüzüne çıkacaktır. Ben de mücadelemi sonuna kadar vereceğim." diye konuştu.

Sesli’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunan kalabalık, olaysız dağıldı.
CİHAN

Yorumlar