Murat Liseleri'nde gelenek değişmedi

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Ramazan Kalkan MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlernde, Ahmet Bahadır Ak ise DİL-1, DİL-2 ve DİL-3 puan türlerinde Şanlıurfa...

Google Haberlere Abone ol
Murat Liseleri'nde gelenek değişmedi

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Ramazan Kalkan MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlernde, Ahmet Bahadır Ak ise DİL-1, DİL-2 ve DİL-3 puan türlerinde Şanlıurfa birincisi oldu.

Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet Arslan, LYS'de alınan sonuçların kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Her yıl bilim olimpiyatlarını, üniversitelere giriş sınavlarına öğrencileri disiplinli bir çalışma yöntemiyle hazırlamaya çalıştıklarını söyleyen Arslan, bu çalışmanın sonuçlarını açıklanan puanlarda yansımasını gördüklerinde rahatladıklarını ifade etti. 2014 LYS sonuçlarına göre Ramazan Kalkan MF-1,MF-2,MF-3 ve MF-4 puan türlernde, Ahmet Bahadır Ak ise DİL-1, DİL-2 ve DİL-3 puan türlerinde il birincisi olduklarını bildiren Arslan, "Öğrencilerimize, özveriyle çalışan öğretmenlerimiz önemli katkılar sundular. Bu başarıların asıl mimarı olan, çalışkan, gayretli, özverili ve öğrencisini daima en yükseklere yönlendiren değerli öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bununla birlikte okullarının yanı sıra yıl boyu devam ettikleri FEM Dershaneleri’nin katkısı da büyük." dedi.

Aynı zamanda FEM Dershanesi öğrencisi olan Ramazan Kalkan, "Bu başarıyla birlikte dershanenin önemi daha çok ortaya çıktı. Çünkü benim dershanem şehir genelinde rekor başarı elde etti. Sabırla, düzenli olarak çalışan herkesin başarılı olacağına inanıyorum. Okul ve Dershane öğretmenlerimizin rehberliği, moral ve motivasyonumu sürekli yüksek tutmaları başarıma büyük katkı sağladı.." şeklinde konuştu.

Ahmet Bahadır Ak ise düzenli çalışmayla birlikte Allah'ın kendisine bu puanı nasip ettiğini ifade etti. Dershanenin büyük faydasını gördüğünü belirten Ak, "Dershane öğretmenlerimizin rehberliğinde sürekli moral ve motivasyonumun yüksek olmasını sağlamaları başarıda etkili oldu. Annem ve babam da beni sürekli destekledi. Onlara da müteşekkirim." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar