Murat Kekilli'den İsrail protestosuna gitarlı destek

Ankara'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protestosuna katılan sanatçı Murat Kekilli gitar çalarak protestoculara destek verdi.Atatürk Bulvarı protokol yolu üzerinde bulunan İsrail Büyükelçiliği konutu önünde gece saatlerinde itibaren...

Google Haberlere Abone ol
Murat Kekilli'den İsrail protestosuna gitarlı destek

Ankara'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protestosuna katılan sanatçı Murat Kekilli gitar çalarak protestoculara destek verdi.

Atatürk Bulvarı protokol yolu üzerinde bulunan İsrail Büyükelçiliği konutu önünde gece saatlerinde itibaren başlayan protestolar bu akşamda devam etti.

Yolun trafiğe kapatılmasının ardından bir grup protestocu bulvar üzerinde slogan atarak İsrail'in saldırılarını protesto etti. Saldırılara destek veren sanatçı Murat Kekilli, protestocuların söyledikleri ilahilere gitarıyla eşlik etti.

Atılan sloganlara da destek veren Kekilli, daha sonra beraberinde getirdiği siyah çelengi İsrail Büyükelçiliği konutu önüne koymak istedi. Polisin buna müsaade etmemesi üzerine Kekilli, siyah çelengi polis barikatı önüne bıraktı. Kekilli yaptığı açıklamada ise, İsrail'in yaptığı zulme her kesimden destek gelmesi gerektiğini vurgulayarak sanat camiasının konuya duyarsız ve sessiz kalmasını eleştirdi.

Öte yandan bulvar üzerinde toplanan grup asfalt üzerine serdikleri hazırlar üzerinden teravih namazı kıldı.

CİHAN

Yorumlar