Murat Karayalçın, İhsanoğlu’na destek istedi

Kırşehir'e gelen CHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, vatandaşlardan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Karayalçın, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Murat Karayalçın, İhsanoğlu’na destek istedi

Kırşehir'e gelen CHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, vatandaşlardan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Karayalçın, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi gerektiğini kaydetti.

Karayalçın, "Türkiye'de yeni bir döneme başlamaktadır. Demokrasiyi tam anlamıyla işlemesi ve daha çok demokrasi, özgürlükleri tam olarak sağlamak, daha çok özgürlük ve en önemlisi insan haklarının gereği için ve bu bölgenin insanı olan sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçmek ve seçtirmek gereklidir, elimizden geleni yapmalıyız. Türkiye'de kardeşliğe dayalı, demokrasiye dayalı, birlikteliğe dayalı kimseyi dışlamayan, kardeşliği esas alan yeni bir dönemi başlatmış olacağız. Ben herkesten parti gözetmeksizin bu ülkedeki tüm yurttaşlarımızdan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermelerini talep ediyorum." dedi.

Türkiye'nin siyasi yapısı üzerinde vesayet mekanizmasının olmaması gerektiğini belirten Murat Karayalçın, Türkiye'nin bir hukuk devleti olmasının önemini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bizim için önemli olan Türkiye'de idari yapısı içerisinde vesayet mekanizmasının olmamasıdır. Vesayet mekanizması nasıl olursa olsun, vesayet mekanizma sistemi ve o sistem ile ilişkilerini kuranlara CHP olarak karşıyız. İster asker olsunlar, ister sivil olsunlar demokrasi yalın şekliyle işletilmelidir. Hukuk devletinin gerekleri herkes için işletilirken, her davada her iddiada bu devletin anayasası ve yasaları neyi öngörüyorsa o yapılmalı ve ne gerekiyorsa öyle davranılmalıdır. Hiç kimseye farklı muameleler yapılmamalı ve gerçeklere hassasiyet gösterilmelidir. Geçtiğimiz günlerde Balyoz davasında yargılanan askerler için de dile getirmiştim, şimdi ne davasıysa bunun adı, bu dava nedeniyle yargılanmakta olan emniyet mensupları için de dile getiriyorum. Kim olursa olsun, onlar hangi kesim olurlarsa olsunlar, yasalar herkese ayrımsız bir biçimde işletilmelidir. Türkiye'de yargı bağımsız bir yapıya kavuşturulmalıdır”

CİHAN

Yorumlar