Murat Karayalçın: Gökçek, 20 yılda 1 kilometre bile metro yapamadı

Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, partililere seslenerek, “Artık bölünmeyin, gün, birleşme günüdür.

Google Haberlere Abone ol
Murat Karayalçın: Gökçek, 20 yılda 1 kilometre bile metro yapamadı

Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, partililere seslenerek, “Artık bölünmeyin, gün, birleşme günüdür.” dedi.

CHP Çankaya Belediye başkan adayı Alper Taşdelen’e destek için Çayyolu’nda halkla buluşan Murat Karayalçın, konuşmasında, kendisinin 1994 yılında 24 kilometrelik bir metro teslim ettiğini, Melih Gökçek’in 20 yılda 1 kilometre bile metro yapamadığını ifade etti. Karayalçın, “Bunlar kentsel dönüşümü de bilmiyorlar. Ama biz bilgi ve birikimimize dayanarak geliyoruz. Bu seçim, yerel seçimlerden başka bir seçime dönüşmüştür. 4,5 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var, ardından TBMM seçimi var. Biz buna hazırız, Cumhurbaşkanlığına da Başbakanlığa da geleceğiz.” diye konuştu.

Sosyal demokrat partiler arasında bölünmelerin olumsuz etkilerine de dikkat çeken Karayalçın, “Kurbanınız olayım yanlış yapmayın. Bir arada olalım her seçimde bölündüğümüz için bugüne kadar iktidarı kaybettik. Şimdi bir yanlış yapmayalım, bir arada olalım.” şeklinde konuştu.

“TOPRAK DEYİNCE AKP’NİN AKLINA 1/5000 İMAR PLANI, BİZİM AKLIMIZA ÇANAKKALE GELİR”

CHP Çankaya Belediye başkan adayı Taşdelen de halka hitabında, “Çankaya’da CHP’ye verilen oylar, yurtseverlerin AKP’ye atacağı tokattır. Onlar bir ayakkabı kutusuna sığdılar, biz meydanlara sığmıyoruz. Halkın üzerine neyle gidersen git. Gün gelir diktatörler gider, halk kazanır. Fikirleri, yürekleri öldüremezsiniz. Cumhuriyet'e sahip çıkanlar ölmez. AKP’ye toprak deyince aklına 1/5000 imar planı gelir. Bizim aklımıza da şehit kanıyla sulanan Çanakkale gelir. Bu seçim ülkemiz için kader seçimidir. 30 Mart gecesi Çayyolu’nda ve Kızılay’da halaylar çekeceğiz, meydanlarda ve sokaklarda sayın Mansur Yavaş’ın söz verdiği gibi Beypazarı’nın ev baklavalarını yiyeceğiz. Çok çalışacağım, belediyenin duvarları kapısı olmayacak, belediyeyi sizlerle beraber yöneteceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar