Murat İnanç, "Darbecilere en ağır cezalar verilmeli"

"Darbecilere en ağır cezalar verilmeli ki bundan sonra hiç kimse darbeyi düşünmeye dahi cesaret edememeli"

Google Haberlere Abone ol
Murat İnanç, "Darbecilere en ağır cezalar verilmeli"
Öz İplik-İş Genel Başkanı Murat İnanç, "Darbecilere en ağır cezalar verilmeli ki bundan sonra hiç kimse darbeyi düşünmeye dahi cesaret edememeli." dedi.

İnanç, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. 24 Temmuz 1908'in basında sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu anımsatan İnanç, tüm basın mensuplarının bayramını kutladı ve darbecilere karşı gösterdikleri duruş dolayısıyla teşekkür etti.

FETÖ'nün darbe girişimine de değinen İnanç, darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Şehit olanlar ve yaralananlar başta olmak üzere demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara çıkanların Türkiye'nin sadece bugününü değil yarınını da kurtardığını vurgulayan İnanç, şöyle konuştu:

"Bu menfur darbe girişimi, milletimizin demokrasiye olan bağlılığını daha da arttırmıştır. Kanlı darbe girişimini bastıran Türk milleti, meydanlara çıkarak demokrasinin sahipsiz olmadığını gösterdi. Güzel ülkemiz darbeleri ve darbe girişimlerini hak etmiyor. Bu kara lekeyi ülkemize çalanları tarih affetmeyecektir. Darbecilere en ağır cezalar verilmeli ki bundan sonra hiç kimse darbeyi düşünmeye dahi cesaret edememeli."

Yorumlar