Murat Göğebakan memleketi Adana'da toprağa verildi

Yaklaşık beş yıldır tedavi gördüğü kan kanserinden (lösemi) hayatını kaybeden 46 yaşındaki Sanatçı Murat Göğebakan, memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Öğleden önce Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ndeki morgdan alınan...

Google Haberlere Abone ol
Murat Göğebakan memleketi Adana'da toprağa verildi

Yaklaşık beş yıldır tedavi gördüğü kan kanserinden (lösemi) hayatını kaybeden 46 yaşındaki Sanatçı Murat Göğebakan, memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Öğleden önce Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ndeki morgdan alınan Göğebakan’nın cenazesi ailesinin oturduğu Beyazevler Mahallesi’ndeki evine götürülerek, ‘helallik’ istendi. Tekerlekli sandalyedeki baba Hasan, anne Hatice, oğlu Bülent, kardeşleri ile sevenleri buruda sanatçı için gözyaşı döktü. Kur’an–ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Daha sonra Buruk Mezarlığı’na götürülen Göğebakan için cenaze töreni düzenlendi.

Merasime, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Mustafa Büyük, sanatçılar Murat Kekili, Ahmet Selçuk İlkan, ev arkadaşı Feridun Özdemir’in yanı sıra binlerce hayranı katıldı. Seyhan Müftüsü Halil Uzun tarafından kılınan cenaze namazı sonrası Murat Göğebakan, toprağa verildi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan annesi Hatice Göğebakan, merhum oğlunun çok sevildiğini belirterek, “Türkiye’nin başı sağ olsun.” dedi.

‘BAYRAMDAN SONRA GİDECEĞİM DİYORDU’

Murat Göğebakan’ın inançlı ve aşık bir insan olduğunu ifade eden acılı anne Hatice Hanım, “Peygambere, Allah’a, mesleğine aşıktı. Çünkü öyle yetişti. Biz de inançlı insanlarız. Rabbime şükürler olsun. Öleceğini biliyordu. ‘Anne ben bayramdan sonra gideceğim. Beni Adana’ya; doğduğum topraklara götürün.’ diyordu. Benden son dileği bu oldu. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Yüreğim yanıyor. Böyle bir cenaze hiç kimseye nasip olmadı. Bundan dolayı onur duyuyorum. Ne güzel bir evlat yetiştirmişim. Onun için biraz teselli oluyorum. Telefonlar yağıyor. Her yerden insanlar Kur’an-ı Kerim’ler okunuyor. Ne mutlu bana. Murat’ım mekanın cennet olsun.” diye konuştu.

Oğlunun kemoterapi tedavisini kabul etmediğini dile getiren Hatice Göğebakan, “Anne beni bana bırak. Yoluma çıkma, Rabbime gitmek istiyorum. ‘Zaten yaşayacak ömrüm varsa, yaşarım. Yoksa zaten giderim’ derdi. 63 yaşında ölmek istiyordu; fakat 46’sında vefat etti.” açıklamalarını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise Göğebakan için “Derviş meşrepli” ifadelerini kullandı. Çelik, “Rabbini çok severdi. Onun için aramızdan gidişini ayrılık olarak, düşünmüyoruz. Kendisinin bizden daha çok sevdiği sevgiliye kavuştu. Allah gani gani rahmet eylesin.” şeklinde konuştu. Özellikle “Ay yüzlüm” parçasıyla sevenlerinin gönlünde taht kuran Göğebakan, 8 ay hastanede kaldıktan sonra iyileşip taburcu olmuş; ancak 2014’ün Ocak ayında hastalığı tekrar nüksetmişti. Adana’da Kimse Yok Mu Derneği, Altın Çocuk Derneği ve Göğebakan’ın destekleriyle Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde 13.01.2010’da faaliyete geçen eğitim merkezine adı verilmişti.

CİHAN

Yorumlar