Murat Eren tahliye edildi

Murat Eren:"Asla kırgın değilim, devlete küsülmez. O üniforma aşkı hiç sönmedi, ben hep subay kimliği taşıdım,

Google Haberlere Abone ol
Murat Eren tahliye edildi
 Kamuoyunda "Atabeyler" olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren tahliye edildi.

Kartal H Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilen Eren'i, cezaevinden arkadaşları bahçeye kadar uğurladı.

Cezaevi önünde kendisini bekleyen eşi Hande Eren, yakınları ve arkadaşları ile kucaklaşan Murat Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, özgür olmayı henüz tatmadığını, özgürlüğü tatmak için biraz zaman geçmesi gerektiğini söyledi.

Eren, son zamanlarda artan şehit haberleri nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade ederek "İçeriden hançerlenmesine rağmen, hem silahlı kuvvetleri hem emniyet mücadeleye devam ediyor. Halen daha şehit veriyoruz ve şehitlerimizi minnetle anıyorum. Tarif edilmesi zor duygular içindeyim ama şu da bir gerçek ki ben çıktım. İnşallah özgür olduğumu bir an önce hissetmeye başlarım. İki astsubayımız daha var içeride. Onlara buradan selam ediyorum, sabırlar diliyorum. Onlar da inşallah bu süreçte dışarı çıkacaklar, ben buna inanıyorum." diye konuştu.

Gazetecilerin, "Tahliyenizi bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine Eren, "Evet bekliyordum. Ama bu süreçten önce bekliyordum. On senedir uğraştığım bilirkişi raporunu ilk defa 30 Haziran'da mahkeme kabul etti. Oradan ben umutlanmıştım zaten. Ama ben bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum" yanıtını verdi.

Eren, bir gazetecinin, "Darbe girişiminden sonra cezaevi hakimleri savcıları tutuklandı, bunun için neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:
"Ben bunun bir kumpas olduğuna inanıyordum fakat diğer insanlar yeni öğrendi. Silah arkadaşlarım biliyordu, dava arkadaşlarım biliyordu, bana inanan sivil, asker, silah arkadaşlarım, devre arkadaşlarım inananlar vardı. Her şeye rağmen maddi manevi o kadar çok insan varmış ki yanımda hiç tanımadığım kalbin kalbe, gönlün gönle değmesini ben burada yaşadım. Herkese minnetlerimi sunuyorum, çok teşekkür ediyorum. Bu aşamada benim yanımda olan bana tereddütsüz inanan insanlara teşekkür ediyorum. Bu süreçte çok yılım gitti ve yaklaşık 4 yıla yakın içeride kaldım ama ben bunun 10 yıldır mücadelesini veriyorum. Fakat bu süre zarfında dava arkadaşlarımızdan hayatını kaybeden, yakınlarını, evlatlarını, anne ve babalarını kaybeden pek çok silah arkadaşım var. Sivil olanlar da var ve onların yanında bizim 3-5 senenin hesabını yapmamız biraz abes kaçar. Kendime yakıştıramam bunu. Çok şükür bakın sağlıklıyım, en azından suretim öyle. İçim nasıl bilmiyorum. Kendimi iyi hissediyorum, dik duruyorum."

"Ben Atatürk'ün askeriyim, Atatürk'ün subayıyım"

Eren, gazetecilerin "Silahlı kuvvetlere dönmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "kendisine görev verilmesi halinde her zaman bu göreve hazır olduğu" yanıtını verdi.

Yıllarca gönüllü olarak doğuda görev yaptığını hatırlatan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, şunları kaydetti:
"Silahlı kuvvetlerin dönüş noktasında da bizler komutanlarımız doğrultusunda vatansever Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik tabii ki vatan bize derse ki 'gel burada şu görevi yap' derse ben uçuş hocasıyım aynı zamanda, inanıyorum ki çok yeni subayları yetiştirebilecek niyetim devam ediyor. Bir süre ara verdim ama gönül bunu ister elbette. Bir an evvel uçuşa dönmeyi, silahlı kuvvetlerde olur, dışarıda olur, istiyorum. Ama silahlı kuvvetlere çağırırlarsa eğer hayır diyemem. Asla kırgın değilim, devlete küsülmez. O üniforma aşkı hiç sönmedi benim, ben hep subay kimliği taşıdım. Ben Atatürk'ün askeriyim, Atatürk'ün subayıyım. 8 sene okul okudum sırf subay çıkabilmek için ve ben hiç batıda görev yapmadım hep doğuda görev yaptım. Gönüllü olarak yaptım, özel kuvvetlerdeydim ve iyi bir subay olarak görev yaptığıma inanıyorum. Bunu benden değil, benimle çalışanlardan duymanız daha doğru olur. Evet çağırırlarsa itiraz edemem hayır diyemem."

Eren, darbe girişimi sırasında farklı bir plan yaptığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Onlara mensup öğrencilerimden yok, ama tanıdıklarımdan var. Çok şükür öğrencilerimden yok. İşin aslı, bunu Fetullah Gülen ekibinin yaptığını ilk etapta fark ettim. Eğer bir hareketlilik olsaydı buradan direkt kaçacaktım ve mücadeleye dışarıda devam edecektim. Bunu telefonda birkaç arkadaşıma ve komutanlarıma da söyledim. Teyakkuzda bekliyordum. Çünkü burada bir kafesin içindesiniz ve burada en kolay bulacakları kişi bendim. Bu mücadeleyi dışarıda kanımın son damlasına kadar sürdürürdüm. Öyle bir duygunun içerisindeydim, hazır bekliyordum. Amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Bunlar her şeyi bir kenara bırakıyorlar ve kalbi vatan sevgisiyle çarpan, hangi görüşten olursa olsun, kalbi vatan sevdasıyla çarpan bu insanları hesaba katmadılar. Benim için yeni bir dava süreci başlayacak, şundan çok eminim bilirkişi raporlarını, gerçekten bilirkişi olarak rapora bakan bir kişi olursa, şu an diğer bakan o arkadaşlar içeride. Daha önce bakanlar hani gözlerinin içine baktığın zaman onlar bana, 'kim yapmış olabilir dediklerinde' ben cemaat yapmıştır dedim ve bana gülerek, 'olur mu öyle şey, komik olma' diyenler şimdi içeride. Hani bilirkişi raporlarını kale alan heyet olacağına şimdi inandığım için ilk celsede beraat olacağına inanıyorum."

Murat Eren'in eşi Hande Eren ise çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar