Muradiye Cami ‘resmen’ ibadete açıldı

Restorasyonu tamamlandıktan sonra Ramazan’ın ilk teravih namazıyla birlikte ibadete açılan Bursa Muradiye Camii’nin resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile...

Google Haberlere Abone ol
Muradiye Cami ‘resmen’ ibadete açıldı

Restorasyonu tamamlandıktan sonra Ramazan’ın ilk teravih namazıyla birlikte ibadete açılan Bursa Muradiye Camii’nin resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise ecdadın eserlerine sahip çıkmak bakımından restorasyonun önemli olduğunun altını çizerek, "Muradiye camisi ile kısa zamanda bitecek olan türbeleri, medresesi ve hamamı ile bu büyük külliyenin açılışını yapmak bizlere onur veriyor. Takriben bir buçuk trilyonluk bir masrafla fevkalade itinalı bir çalışma ile camimiz çok güzel bir hale geldi." dedi.

Ramazan ayının rahmetinden tüm İslam Alemi’nin yararlanması ve yaşanan acı ve gözyaşının dinmesi temennisinde bulunan Bülent Arınç, şöyle konuştu: "İnşallah İslam alemi bu günkü feryatlarından, acılarından dökülen kanlardan bir an evvel kurtulsun, Filistin’de, Gazze’de, Afganistan’da, Miammar’da Suriye’de Irak’ta bütün dünya coğrafyasında Müslümanlıkları sebebiyle kendilerine zulmedilen ölüm kusulan bütün kardeşlerimize Rabbim yar ve yardımcısı olsun, rahmet etsin, inayet etsin, onlar da iftar ve sahurun sevincine onlar da Ramazan'ın bereketine bir an evvel kavuşsunlar, dualarımızda onları da unutmayalım."

"Kur'an-ı Kerim'i dinlerken biraz geçmişe döndüm, 10-20 sene evvel Kur'an okunarak başlanan bir töreni ben hatırlamıyorum.” diyen Arınç, “Bazen yapılmaya çalışılırdı, basının bütün kameraları, teypleri onlara döner, hatta sonunda bir Fatiha okunacaksa kim Fatiha okudu, kim yüzüne sürdü diye tek tek fotoğraflar çekerdi. Ertesi gün de gazetelerde, televizyonlarda; vali de Fatiha okudu, üstelik elini de yüzüne sürdü, törenden öncede Kur'an-ı Kerim okundu. Vay irtica ne kadar dal budak salmış, eyvah laiklik elden gidiyor, diye feryat ederlerdi. Şimdi bugünümüze bakıyorum geçmişte yapılan bu işler ne kadar saçma sapan şeylermiş, ne kadar komik şeylermiş. İrtica bununla mı gelirmiş, laiklik bundan mı incinirmiş." şeklinde konuştu.

HALK SİVİL DİNDAR DEMOKRAT CUMHURBAŞKANI İSTİYOR

7 sene evvel bir cumhurbaşkanı seçimi yapılırken kendisinin ise Meclis başkanı olduğunu hatırlatan Bülent Arınç, şöyle devam etti: "O günlerde bana rahmetli Turgut Özal’ın demokrasi ödülünü verdiler. Ben de ödül töreninde meclis başkanı olarak yaptığım konuşmada şunu söyledim; Dedim ki rahmetli Özal’da bir siyasetçiydi, sonra cumhurbaşkanı oldu, 4 yıl kadar sürdü, Allah rahmet eylesin. Ama cenazesine 2 milyon kişi katılmış. O iki milyon insanın bu sevgisi nereden geliyor diye araştırdım. Bende o tarihe kadar rahmetliye karşı siyaset yapmış, onu eleştirmiş bir insandım, bu sevgi nereden geliyor. Çok fotoğraflar taradım, fotoğrafın birinde birisi elindeki pankartı taşıyordu cenaze boyunca. Pankartta yazan şuydu; Sivil, dindar, demokrat cumhurbaşkanım diye. Halka Özal’ı sevdiren bu üç özelliği imiş. Sivil oluşu, dindar oluşu, demokrat oluşu. Bende o zaman bu kadar gürültü niye kopuyor anlıyor musunuz dedim, sivil, dindar, demokrat birisini cumhurbaşkanı seçtirmemek için. Bu sözlerimden dolayı topa tutuldum, alay edildim, hakaretler yedim, laiklik düşmanı olarak gösterildim. İran’da bir Ahmedi Nejat var, bizde de Bülenti Nejat diyen Baykal’ın kulakları çınlasın. Sadece bu sözüm için. Ama hamd olsun ki onların dediği değil, belki 4-5 aylık bir gecikme ile Türkiye’de yine halkın istediği oldu, sivil, dindar, demokrat cumhurbaşkanı.”

Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı adaylarımız var, birisi imam hatip lisesi mezunu, bununla da övünüyor. Fatiha okuması, Kur'an-ı Kerim kıraat etmesi birilerine çok yabancı gelmeyebilir. Ama bir başkası var ki, o da en önemli toplantısına esirgeyen, bağışlayan Allah’ın adı ile diye başlıyor ve Fatiha Suresinin mealini okuyor. 7 senede nereden nereye geldik. Dün 7 sene önce beni topa tutanların, gazete, televizyon koleksiyonlarına, meclis tutanaklarına bakarak görebilirsiniz. İşte aynen onlar bugün ortaya sürdükleri adayın arkasından Fatiha Suresinin mealini vererek konuşmaya başlıyorlar. Elhamdülillah, Allaha binlerce şükrolsun. Türkiye bu günleri gördü.”

Bir zamanlar Türkiye’de türbelerin yasaklandığını hatırlatan Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu büyük zatlar o kadar büyüktür ki kendileri bir yere gitmezler ayağına çağırırlar, ayaklarına gidersiniz onları. İşte yine aynı kişiler tarafından desteklenen cumhurbaşkanları veya adayları bu gün türbe ziyaretinde bulunuyor. İşte Vela Galibe İlallah denen şey böyle bir şey.”

Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Münir Karaloğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ibadete açılan camide Arınç ve diğer misafirler ikindi namazını kıldı. CİHAN

Yorumlar