Müntefering: Adalet Divanı'nın kararı aile birleşiminde büyük kolaylık

Alman-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering, aile birleşiminde dil şartını kaldıran Avrupa Adalet Divanı kararının aileler için büyük kolaylık olacağını söyledi.Müntefering, bununla birlikte yeni gelenlere...

Google Haberlere Abone ol
Müntefering: Adalet Divanı'nın kararı aile birleşiminde büyük kolaylık

Alman-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering, aile birleşiminde dil şartını kaldıran Avrupa Adalet Divanı kararının aileler için büyük kolaylık olacağını söyledi.

Müntefering, bununla birlikte yeni gelenlere Almanya’da Almanca kurslarını hazırlamak ve onları motive etmenin yollarını aramak gerektiğini ifade etti.

Müntefering, “Bu karar mağdur aileler için güzel bir haber. Diğer yandan bir o kadar da önemli olan buraya evlilik yoluyla gelenlerin Almanca öğrenmeleri gerekliliği. Mağduriyetler bu gerçeği ortadan kaldırmıyor. Bundan dolayı Almanca kursları önemli” şeklinde konuştu.

Müntefering, bu karardan sonra tartışılması gereken konunun, Almanya’ya evlilik yoluyla gelenler için Almanca kurslarını Almanya’da görmeleri için yolların aranması olduğunu söyledi.

Bir diğer hususun da yeni gelenleri Almanca öğrenme konusunda nasıl motive edileceğinin araştırılması olduğunu ifade etti. Müntefering, “Artık geçmişi konuşmak yerine Almanya’ya geleceklere burada Almancayı öğrenmelerinin önemli olduğunu anlatmanın yollarını bulmalıyız.” diye konuştu.

Herne-Wanne’de DİTİB Hacı Bayram Camii’nde iftar programına katılan Müntefering, “Oruç tutan Müslümanların oruç açmak için iftar davetleri düzenlemeleri ve bizleri de davet etmeleri beni çok sevindiriyor. Çok severek katılıyorum ve mutlu oluyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar