Münih ve Marmara üniversiteleri işbirliği yapacak

Münih’in önemli eğitim merkezlerinden Münih Yüksekokulu ile 70 bin öğrencisi bulunan Marmara Üniversitesi arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Münih ve Marmara üniversiteleri işbirliği yapacak

Münih’in önemli eğitim merkezlerinden Münih Yüksekokulu ile 70 bin öğrencisi bulunan Marmara Üniversitesi arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı. Münih Yüksekokulu'nun internet sayfasından yapılan duyuruda, kasım ayında iki kurum arasında iki önemli işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

'Merhaba İstanbul' başlığı ile yayınlanan bildiride, Münih Üniversitesi’nin İşletme Fakültesi öğrencileri için Erasmus Anlaşması’nın (öğrenci değiş tokuş programı) yanı sıra iki fakültenin dekanlarının ilişkileri artırma konusunda karar aldığı belirtildi.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Wolfgang Habelt'in eylül ayında İstanbul'a yaptığı ziyaretin ardından Marmara Üniversitesi’nin Uluslararası Öğrenciler Dairesi yetkilisi Prof. Dr. Arzu Baloğlu'nun anlaşmayı imzalamak için Münih'e geldiği açıklandı.

Bu buluşmaya, üniversitede eğitim gören Türk öğrencilerin de katıldığı bildirildi. Marmara Üniversitesi Uluslararası Ortaklıklar Koordinatörü görevlisi Murat Türkmen, iyi niyet anlaşması ile iki kurum arasında öğrenci değişimi uygulamasının planlandığını söyledi. Türkmen, yasal işlemler ve gerekli izinler alındıktan sonra 2014/15 sonbahar döneminden itibaren Münih'ten bir dönem için öğrenci kabul edebileceklerini kaydetti.

Bunun dışında anlaşmanın iki kurum arasında araştırma-geliştirme, konferanslar, seminerler, öğrencilerin ve bilim insanlarının ortak çalışmalarına vesile olabileceğini ifade eden Türkmen, böylece üniversitelerinin uluslararası olmasına yardımcı olunacağını bildirdi. CİHAN

Yorumlar