Münih belediye başkan adayları kozlarını paylaştı

Almanya'da 16 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adayları katıldıkları programların sayısını artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Münih belediye başkan adayları kozlarını paylaştı

Almanya'da 16 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adayları katıldıkları programların sayısını artırdı. Münih Belediye Başkan adaylığı için yarışan üç önemli siyasi, Josef Schmid (CSU), Dieter Reiter (SPD) ve Sabine Nallinger (Yeşiller), Münih Sosyal Birliği tarafından organize edilen programda yine kozlarını paylaştı.

Münih'te yoksulluk, eğitim, konut ve sosyal işler konusunun ön plana çıkarıldığı programda siyasiler görüşlerini anlattı. Karşılıklı iğnemelere şahit olunurken, Hıristiyan Sosyal Birlik partili (CSU) Josef Schmid, Münih'te 200 bin yoksul insan olduğunun hatırlatılması üzerine bunun önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Özellikle emekli vatandaşların az kazandığına dikkat çeken Schmid, bu vatandaşlara maddi destek verilmesi taraftarı olduğunu kaydetti. İşsiz vatandaşlara yerel yönetimlerin çözüm bulmasını isteyen Schmid, yaşlı vatandaşların şehirde yaşmalarına imkan sağlamak için indirimli hizmetler verilmesi taraftarı olduklarını dile getirdi. Yeşiller partili Sabine Nallinger ise sadece yoksulluk konusunun değil, şehirde yaşamanın vatandaşlar için maddi açıdan finanse edilebilir olmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

Yoksulluğa karşı en iyi çözümün eğitim olduğunu dile getiren siyasi, belediye yönetimi olarak iş pazarında dezavantajlı durumdaki vatandaşları teşvik etmek için 'Münih Kalifikasyon Programı'nı hayata geçirdiklerini söyledi. Siyasetin öncelik belirlemek olduğunu anlatan Nallinger, normal büyüklükte bir otoyol tünelinin belediyeye 73 bin Euro'luk ek maliyet çıkardığını ve bu parayla 20 göçmen ailenin çocuğuna daha iyi eğitim verilebileceğini açıkladı. Yeşiller partili siyasi, yaşlı vatandaşların yoksulluktan daha fazla etkilendiklerini ve bu nedenle gönüllü yardımların teşvik edilmesini de talep etti.

SPD'li Dieter Reiter ise, yoksulluğu engellemek için gelir dağılımın daha iyi yapılması gerektiğini savundu. SPD yönetimindeki Münih Belediyesi'nin işsiz vatandaşlar için özel program geliştirdiğini dile getiren Reiter, vatandaşların sağlam bir iş yerinde çalışmasına öncelik verdiklerini belirtti. Münih'te fakir insanlar da tanıdığını sözlerine ekleyen Reiter, sosyal durumu iyi olmayan vatandaşlar için ucuz ulaşım imkanı ve diğer sosyal imkanlar sunulduğunu dile getirdi. Programda ayrıca, Sol partili belediye başkan adayı Brigitte Wolf de görüşlerini açıkladı. CİHAN

Yorumlar