Münih Başkonsolosluğu nitelikli uzman personel arıyor

Münih Başkonsolosluğu tarafından yapılan duyuruda Münih Ticaret Ataşeliği'nde çalışmak üzere nitelikli yerel uzman personel alınacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Münih Başkonsolosluğu nitelikli uzman personel arıyor

Münih Başkonsolosluğu tarafından yapılan duyuruda Münih Ticaret Ataşeliği'nde çalışmak üzere nitelikli yerel uzman personel alınacağı bildirildi. Alınacak uzmanın görevlerinin temel olarak ataşeliğin telefon ve diğer araçlarla dahili ve harici irtibatını sağlamak, randevuları düzenlemek, yazıları hazırlamak, dokümantasyon yapmak, ziyaret ve iş görüşmesi yapmak üzere gelen ziyaretçilere yardımcı olmak olarak sıralandı.

Bu alana ilgi duyan adaylardan ayrıca ataşeliğin görev alanına giren konularda raporların hazırlanmasında, fuar ve tanıtım faaliyetlerinde, firmaların ticari ve ekonomik konularda bilgilendirilmesinde, yerel kurumlarla kurulacak ilişkilerde ve firma eşleştirilmesinde, yazışmalarda ve ofis ile ilgili işlerin yürütülmesinde Ataşe’ye yardım etmesi ve Ataşe tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmesi isteniyor. Başvuru sonrasında nitelikleri uygun bulunan adaylara sınav gününün bilahare bildirileceği, kurulacak komisyonun sınavı yazılı (Almancadan Türkçeye ve Türkçe’en Almancaya tercüme) ve sözlü olarak gerçekleştireceği belirtildi.

Sözlü sınavda Almanca, İngilizce ve Türkçe bilgisi ve genel kültür, genel ticaret ve ekonomi ile ilgili konuların yer alacağı açıklandı. Söz konusu ilan için iktisat, işletme, hukuk gibi alanlarda lisans derecesinde üniversite eğitimi, iyi derece Türkçe ve Almanca bilgisi, bilgisayar ve ofis programları kullanma yetkisi, oturma ve çalışma izni gibi şartlar aranıyor. CİHAN

Yorumlar