Münazaranın şampiyonu İtalyan Lisesi oldu

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin düzenlediği '5. Türkiye Münazara Ligi' finalinde rakiplerini geride bırakan İtalyan Lisesi birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol
Münazaranın şampiyonu İtalyan Lisesi oldu

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin düzenlediği '5. Türkiye Münazara Ligi' finalinde rakiplerini geride bırakan İtalyan Lisesi birinci oldu. Katılımcılar, 80 okul arasından birinci olan liseli gençleri tebrik etti.

5. Türkiye Münazara Ligi finali Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’nde gerçekleşti. Türkiye genelinde bulunan 80 okul içerisinden Galatasaray Lisesi, İSTEK Özel Bilge Kağan Anadolu Lisesi, İzmir Özel Ege Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Gaziantep Sanko Okulları, İtalyan Lisesi ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi çeyrek finale kaldı. 8 okulu geride bırakan İtalyan Lisesi öğrencileri ise birinciliği elde etti.

Bilgi Üniversitesi Genel Sekreteri Hayk Nişan, 20 okulla başladıkları münazara liginin 5. yılında 80 okula ulaştıklarını söyledi. Nişan, “80 okulun müracaatı oldu bu okullar Ankara, Adana, Eskişehir, Gaziantep, İçel, İzmir, Bursa Adapazarı ve İstanbul olmak üzere 9 ilimizden müracaat geldi. Öğrencilerimize genel itibariyle sosyal statülerine katkıda bulunmak, konuşmalarına, kendilerini savunmalarına imkan sağlayarak daha iyi düşünmelerini sağlıyoruz. Toplum içerisinde sorumluluk almalarına yönelik bir gençlik yetiştirmek amacıyla bu tür etkinlikler planladık. Konuşan bir Türkiye konuşan bir gençlik hep arzuladık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye münazaralar liginin Türkiye münazaralar şampiyonlarının belirlendiği bir turnuva olduğunu söyleyen Türkiye Münazaralar Ligi Organizatörü Ediz Kentkuran da, “Türkiye münazaralar ligi Türkiye’de bütün dünyada olmasına rağmen Türkiye’de kurulamayan münazara milli takımı oluşturdu. Münazara ligine katılan öğrenciler münazara Türk Milli takımını da kuruyorlar. Türkiye’de güzel bir gelişme var. Türkiye Özel Okullar birliği olarak geçen yıl dünya liseler şampiyonasını Türkiye’ye getirdik. Bu etkinlikle dünya Türkiye’yi tanımış oldu.” diye konuştu.

Program sonunda münazara turnuvasının birinci olan İtalyan Lisesi öğrencilerine kupa verildi.
CİHAN

Yorumlar