Mümtazer Türköne: Yakın tarihimizde bu kadar aleni hukuk cinayeti yaşanmadı

Gazeteci-Yazar Mümtazer Türköne, KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yapan polislerin sahur vakti gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Türkiye'de hukuk cinayeti yaşandığını söyleyen Türköne, "Yakın tarihimizde bu kadar açık aleni...

Google Haberlere Abone ol
Mümtazer Türköne: Yakın tarihimizde bu kadar aleni hukuk cinayeti yaşanmadı

Gazeteci-Yazar Mümtazer Türköne, KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yapan polislerin sahur vakti gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Türkiye'de hukuk cinayeti yaşandığını söyleyen Türköne, "Yakın tarihimizde bu kadar açık aleni bir hukuk cinayeti bir hukuk katliamı yaşanmadı." dedi.

İstanbul merkezli diğer illerde gerçekleşen KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yapan emniyet mensuplarına yönelik gözaltılara bazı yazarlar tepki gösterdi. Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne, yaşananları hukuk cinayetine benzetti. Hırsızların serbest onları yakalayanların ise gözaltına alındığını ifade eden Türköne, "Peş peşe hukuk cinayetleri yaşanıyor Türkiye'de. Bu da onlardan biri. Hırsız serbest. Hırsızı yakalayanlar yakalanıyor. Savcılıktan aldığı emri yerine getiren polisler. Bunun bir tek açıklaması var. Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Yakın tarihimizde bu kadar açık aleni bir hukuk cinayeti bir hukuk katliamı yaşanmadı. Yaşıyacağız ve göreceğiz. Rıza Zarrab tutuklandığı zaman hukuk işletiliyordu. Burada iktidar gücünü gösteriyor. Bu bir psikolojik operasyon. Mesajlar var kelepçelerde. Bu emniyet mensuplarından hiçbirinin kaçma ihtimali yok. Toplum önünde kamuoyu nezdinde aşağılanıyorlar. Geride kalanlara bu işin peşini takip edeceklere göz dağı veriliyor." diye konuştu.

Bu tutuklamalardan da bir şey çıkmayacağını anlatan Türköne, "Daha önceki tutuklamalar ve gözaltılar gibi bunun da fos çıkacağını bu işi yapanların elinde patlayacağını düşünüyorum. 17-25 Aralık ile ilgili cevaplanamayan tonlarca soru var. Herkesin sabır göstermesi gerekir." dedi.

Sulh ceza hakimliklerinin kurulmasıyla ilgili de soruları yanıtlayan Türköne, "Başbakan'ın bir iddiası var. En küçük kanıt bulamadığı bir iddia. Bu iddiasını kanıtlamak için mahkeme kuruyor. Bu hukuk prensiplerine aykırı. Kendisi de yargılanacak. Onun için de sabır göstermemiz lazım. Çünkü sulh ceza mahkemelerinin tesisi ve atamaların yapılması Başbakan'ın iddialarını hiç olmazsa bir inandırıcılık kisvesine büründürmek için var oldukları anlaşılıyor. Sulh ceza mahkemelerinin yürüttüğü soruşturmalar vereceği kararlar kamuoyu tarafından takip edilecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Başbakan'ın yerlerde sürünen laflarını bir miktar yukarı kaldırma çabası içinde olacaktır. Bu mahkemelerin fonksiyonunu yaptıklarını sanıyorum epeyce tartışacağız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar