Müminler Kadir Gecesi mazlumlar için ellerini semaya açtı

İnanç merkezi Şanlıurfa’da Kadir Gecesi coşkulu bir şekilde idrak edildi. Gecede, zulüm altında inleyen Müslümanlar için dualar edildi. Tüm İslam âleminde olduğu gibi inanç merkezlerinden biri olarak kabul edilen Şanlıurfa’da da Kadir...

Google Haberlere Abone ol
Müminler Kadir Gecesi mazlumlar için ellerini semaya açtı

İnanç merkezi Şanlıurfa’da Kadir Gecesi coşkulu bir şekilde idrak edildi. Gecede, zulüm altında inleyen Müslümanlar için dualar edildi.

Tüm İslam âleminde olduğu gibi inanç merkezlerinden biri olarak kabul edilen Şanlıurfa’da da Kadir Gecesi coşkulu bir şekilde idrak edildi. Kadir Gecesi için çevre illerden de çok sayıda vatandaşın geldiği şehirde müminler Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camii'ne akın etti.

Camiyi hınca hınç dolduran kalabalık cami avlusunu, bahçesinde saf tuttu. Bin geceden daha hayırlı olan geceyi Dergah caminde idrak eden müminler, teravih sonrası büyük zatların kabirlerinde dua okudu, Hz İbrahim’in doğduğu mağaraya girip Cenab-ı Hakk'a yalvarmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Ellerini semaya açan müminler İslam âleminde akan kanın durması için dua etti. Yatsı ve Teravih namazı sonrası bir taraftan mevlit okutuldu, bir taraftan da zikirler yapıldı. Müminler Hz. Eyüp’ün çile makamı, Hz. İbrahim’in doğduğu mekan, Bediüzzaman’ın ilk defnedildiği yerleri de ziyaret edip dualar okudu.

CİHAN

Yorumlar