Mumcu'nun suikastta paramparça olan aracı Eskişehir'de sergilenecek

Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu'ya gerçekleştirilen suikast sonrası paramparça olan aracın enkazı Eskişehir'de sergilenecek.

Google Haberlere Abone ol
Mumcu'nun suikastta paramparça olan aracı Eskişehir'de sergilenecek

Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu'ya gerçekleştirilen suikast sonrası paramparça olan aracın enkazı Eskişehir'de sergilenecek. Otomobil, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park'daki Uğur Mumcu anısına dikilen heykelin yanında camekân içine konacak.

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin girişimleri ile daha önce İzmir'de Basın Müzesi'nde sergilenmesi düşünülen Uğur Mumcu'nun uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği otomobilin Eskişehir'de sergilenmesine karar verildi. Devlet tarafından Mumcu ailesine geçen hafta teslim edilen otomobil, Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'nun onayı ile Ankara'dan kamyon ile Eskişehir'e getirildi. Otomobil Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Kent Park'ta, Uğur Mumcu anısına dikilen heykelin yanında camekân içinde sergilenecek. Otomobili teslim alan Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili çalışmaları başlattı. Otomobil camlı bölme yapıldıktan sonra, Eskişehir'de sergilenmeye başlanacak. CİHAN

Yorumlar