Mültecilere destek yürüyüşüne katılan öğrenciler bir gün yok sayılacak

Libya’dan kaçarken İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında yaşanan felaketten kurtularak Hamburg’a gelen Afrikalı mültecilere destek vermek amacıyla yürüyüşe katılan öğrencilerin mazeret bildirmedikleri takdirde okula gelmedikleri gün dosyalarına işlenece.

Google Haberlere Abone ol
Mültecilere destek yürüyüşüne katılan öğrenciler bir gün yok sayılacak

Libya’dan kaçarken İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında yaşanan felaketten kurtularak Hamburg’a gelen Afrikalı mültecilere destek vermek amacıyla yürüyüşe katılan öğrencilerin mazeret bildirmedikleri takdirde okula gelmedikleri gün dosyalarına işlenecek.

Hamburg Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Peter Albrecht, ‘‘Eğer gençler politika yapmak istiyorsa yetişkinler sakin kalmalı ve müdahale etmemeli. Hamburg’da 225 bin öğrenciden yürüyüşe katılan küçük bir grup için kültür savaşı açıklaması yapılmaz. Ama okulların kendine göre kuralları var. Öğretmen ve veliler tüm öğrencilerin düzenli okula gitmesini sağlamalı. Aksi takdirde okula gelinmeyen gün ‘gelmedi’ şeklinde yoklama defterine yazılacak. Öğrencinin o gün için velisinden mazeret belgesi getirmesi lazım. Nitekim okullar ve öğretmenler politik olarak tarafsızdır.” açıklamasında bulundu.

Eğitim Bakanlığı’nın aksine mültecilere destek yürüyüşüne katılan öğrencilere Yeşiller Partisi destek verdi. Yeşiller Partisi Hamburg Meclis Grubu Eğitim Sözcüsü Dr. Stefanie von Berg, öğrenci ve okulların siyasi kararlılığını takdir ettiklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar