Mültecilere biber gazlı müdahale siyaseti hareketlendirdi

Almanya'nın Hamburg şehrinde oturum alma mücadelesi veren Afrikalı mültecilere Hamburg Senatosu önünde yaptıkları oturma eylemi sırasında biber gazı sıkılması ve gözaltına alınmaları tartışmalara sebep oldu. Sol Parti, orantısız güç...

Google Haberlere Abone ol
Mültecilere biber gazlı müdahale siyaseti hareketlendirdi

Almanya'nın Hamburg şehrinde oturum alma mücadelesi veren Afrikalı mültecilere Hamburg Senatosu önünde yaptıkları oturma eylemi sırasında biber gazı sıkılması ve gözaltına alınmaları tartışmalara sebep oldu.

Sol Parti, orantısız güç kullanıldığını ileri sürerek senatonun iflas ettiğini kaydetti. Polisin müdahalesinin ne derece hukuki olduğunun araştırıldığını hatırlatan parti, gerekirse dava açılabileceğini duyurdu. Sol Parti eyalet milletvekili ve partisinin içişleri sözcüsü Christiane Schneider, polisin müdahalesinin dayanılmaz görüntüleri beraberinde getirdiğini kaydederek, mülteciler için insani çözüm bulunması talebini yineledi.

Mültecilere destek için izinsiz gösteri düzenleyen yaklaşık 700 kişi ile polis arasında ise St.Pauli ve Schnzen bölgesinde adeta köşe kapmaca oynandı. Schanzen semtinde zaman zaman küçük gruplara ayrılan göstericiler polise molotof kokteyli, şişe ve taşlarla saldırdı. İki kişinin tutuklandığı gösterilerde 49 kişide gözaltına alındı. Bir polis ise hafif şekilde yaralandı. Göstericiler St.Pauli’de de SPD’li Hamburg milletvekili Loretana de Libero’nun bürosunun camlarını kırdı.

İtalya üzerinden geçtiğimiz yıl Hamburg’a gelen Lampedusa mültecileri olarak bilinen 300 kişilik grup ile Hamburg Senatosu arasında oturum tartışması yaşanıyor. Senato tüm mültecilerin hangi ülkeden geldikleri ve niçin mülteci olmak istedikleri için bireysel başvuru yapmasını isterken, mülteciler toplu oturum verilmesinde ısrar ediyor. CİHAN

Yorumlar