Mülkiyelilerin bayramında ‘inekli’ selfie

Türkiye’nin en eski okullarından biri olan Mekteb-i Mülkiye, bugünkü adıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrencileri geleneksel İnek Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Kutlamalara katılan öğrenciler, bayramın simgesi...

Google Haberlere Abone ol
Mülkiyelilerin bayramında ‘inekli’ selfie

Türkiye’nin en eski okullarından biri olan Mekteb-i Mülkiye, bugünkü adıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrencileri geleneksel İnek Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Kutlamalara katılan öğrenciler, bayramın simgesi olan inekle hatıra selfie fotoğrafı çekildi.

En eski üniversite geleneklerinden biri olan Mülkiye İnek Bayramı yine renkli görüntülere sahne oldu. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler, bayramı doyasıya kutladı. Kutlamalar bir süre sonra kampüs dışına taştı. Geleneksel inek yürüyüşü için okul bahçesinde toplanan mülkiyeliler bayramın simgesi olan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden getirilen ‘Sarı Kız’ı süsleyerek arkasında kortejler oluşturdu. Önde Sarı Kız ve imam, arkada SBF öğrencileri Cemal Gürsel Caddesi’nde yürüyüş yaptıktan sonra fakültedeki bayram etkinliklerine devam etti. İnek de okulun bahçesine alındı. Bahçede otlayan ineği görüntülemek için öğrenciler adeta birbirleriyle yarıştı. Bazı öğrenciler ise inekle selfie hatıra fotoğrafı çekildi.

CİHAN

Yorumlar