Muhteşem Süleyman Operası ilk kez Bursa’da

Türk opera tarihinin en görkemli yapımı olarak lanse edilen Muhteşem Süleyman Operası, 53. Bursa Uluslararası Festivali çerçevesinde ilk kez Bursalı sanatseverlerle buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı...

Google Haberlere Abone ol
Muhteşem Süleyman Operası ilk kez Bursa’da

Türk opera tarihinin en görkemli yapımı olarak lanse edilen Muhteşem Süleyman Operası, 53. Bursa Uluslararası Festivali çerçevesinde ilk kez Bursalı sanatseverlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’nin en önemli projelerinden biri olan Muhteşem Süleyman Operası, görsel bir şölene imza attı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen muhteşem gösteri, Bursa’da büyük beğeni topladı. 250 kişilik koro, solist, bale ve orkestra sanatçısı tarafından icra edilen opera, Kanuni Sultan Süleyman’ın Zigetvar seferini, otağındaki ölüm döşeğini ve Şehzade Selim ile Hafza Hatun’un oğulları Süleyman’ın başarılı saltanat dönemi ile kazandığı başarıları konu ediniyor. Türk opera tarihinin en büyük yapımı olarak lanse edilen eser, Bursa’da da merak ve ilgiyle takip edildi. Dekorundan ışığına ve kostümlerine kadar keyifli bir gösterinin seyirciyle buluştuğu programda, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının performansı alkış topladı. Tevfik Akbaşlı tarafından 6 yılda tamamlanabilen iki perdelik ‘sahne kantantı’ formundaki eser, Mehmet Balkan tarafından sahneye konuldu. Librettosu Işık Noyan’a ait eserin orkestra şefliğini ise Tulio Gagliardo Varas üstlendi.

CİHAN

Yorumlar