Muhteşem 7 iklim şöleni

Samsun’un Bafra ilçesinde Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Yedi İklimin Sesi Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Gecesi kapalı spor salonunda gösterime sunuldu.Sunumunu Kevser Topyıldız Küçük’ün ve yönetmenliğini...

Google Haberlere Abone ol
Muhteşem 7 iklim şöleni

Samsun’un Bafra ilçesinde Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Yedi İklimin Sesi Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Gecesi kapalı spor salonunda gösterime sunuldu.

Sunumunu Kevser Topyıldız Küçük’ün ve yönetmenliğini Bafra Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Oyunları eğitmeni Levent Yılmaz’ın yaptığı gecede ilk olarak sahneye Zeybekler çıkarak Ege ve Akdeniz bölgesinin oyunlarını davetlilerin beğenisine sundu. Zeybek grubunun ardından sahneyi Manisa yöresine ait Kırmızı Buğday isimli türküyü seslendirmek için Tuğçe Çelenk ve Muğla yöresine ait Deniz Üstü Köpürür türküsünü seslendirmek için ise Murat Mollaoğlu aldı. Eserler Soma maden şehitlerine adandı. Seslendirilen türkülerin ardından Halay ekibi sahnede yerini aldı ve Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgesine ait halk oyunları sergilendi.

Seslendirilen eserlerin ardından Kızılırmak Ortaokulu Türk Halk Oyunları grubu Kafkas Kartalları adlı minik performansı ile onları izleyen büyüklerini mest etti. Yoğun ilgi gören küçük minik oyuncular alkışlarla sahneyi Karadeniz türkülerini söylemek üzere Saffet Bayraktar ve Gülşah Yıldırım’a bıraktı. Trabzon yöresine ait Ayna Ayna Ellere ile Ben Annemi İsterim eserlerini seslendiren solistler son olarak Horon Potpori ile konukların beğenisini topladı. Solistlerin ardından Artvin yöresine ait horon oyunları ile unutulmaz bir performans sergilendi. Katılımcıların yoğun alkışları ile yerlerini Kızılırmak İlköğretim okulu Türk Halk Oyunları Grubuna Dansın Sultanları gösterisi için bıraktı.

Gecede son olarak sergilenen performans Trabzon yöresine ait horon oyunları oldu. Yapılan gösterimin ardından gösteri için vermiş olduğu desteklerden dolayı Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak’a plaket takdim edildi. Plaketini Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’den alan Yalçın Ak teşekkür konuşması yaparak minnettarlığını açıkladı. Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit tarafından başarısı ve özverili çalışmalarından dolayı gösterinin yönetmeni Levent Yılmaz’a plaket verildi. Son olarak Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, saz ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve çiçek takdim etti.

Geceye Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve eşi, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Alaçam Milli Eğitim Müdürü Hamdi Sarı ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar