Muhtarlara ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’ eğitim semineri

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Şubesi elemanları tarafından mahalle muhtarlarına, ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’ hakkında eğitim semineri verildi. Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda, Bafra...

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlara ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’ eğitim semineri

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Şubesi elemanları tarafından mahalle muhtarlarına, ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’ hakkında eğitim semineri verildi.

Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda, Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Şubesi Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek, yaptığı konuşmada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, virüslerin meydana getirdiği, kenelerle bulaşan, şiddetli seyir gösteren bir hastalıktır. Hastalık hayvanlarda daha sık görülür, ancak hayvanlarda belirti vermeden seyreder. Sığır, koyun, keçi, yabani tavşan, tilki gibi hayvanlar bu hastalığın etkenini taşıdıkları gözlenmiştir. Bu hastalığı taşıyan kene türleri özellikle bozkır iklimi ile diğer iklim kuşaklarının kesiştiği, bol yabani hayvanı barındıran ve meşelik ormanların yoğun olduğu kırsal alanlar başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde görülebilir. Ülkemizde ilk olgu, Mayıs 2002’de Tokat’ta tespit edilmiştir. İlimizde ilk vaka 2004 yılında Vezirköprü ilçesinde görülmüştür. Bütün keneler hastalık virüsü taşımaz, bu yüzden insanı her ısıran kene hastalık yapmaz. Hastalık yapabilmesi için kenenin mikrobu başka bir hayvandan almış olması gerekir. Keneleri doğal hayattan tamamen yok etmek mümkün olmadığından korunma yolları öğrenilmelidir.” diye konuştu. Konuşmadan sonra Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Şubesi ekibi, muhtarların sorularını cevaplandırdı.

CİHAN

Yorumlar