Muhtarlara kentsel dönüşüm anlatıldı

Bursa Altyapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesi tarafından mahalle ve köy muhtarlarına kentsel dönüşüm projesi anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlara kentsel dönüşüm anlatıldı

Bursa Altyapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesi tarafından mahalle ve köy muhtarlarına kentsel dönüşüm projesi anlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Orhaneli'ndeki muhtarları kentsel dönüşüme karşı bilgilendirdi. Bursa Muhtarlar Derneği'nde düzenlenen toplantıya 30 köy ve mahalle muhtarı katıldı. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Kentsel dönüşüm deyince akla eski yıkıntı yerlerin bir an evvel yıkılıp güzelleşmesi gelir. İlk ağızdan bu bilgileri öğrenmek istedik. Halkımızın kentsel dönüşümle ilgili bilgisi eksik. Biz bu bilgileri Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden direk alalım istedik. Yeni kurulan Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Orhaneli'de bulunan muhtar arkadaşlarımız için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kentsel dönüşümle ilgili toplantıları sürekli yapmak lazım. Vatandaşlarımızı kentsel dönüşüme karşı bilinçlendireceğiz. Vatandaşları herhangi bir kentsel dönüşümde ne yapmaları, nerelere müracaat etmeleri gerektiği, riskli binalar ve kira yardımları hakkında aydınlatacağız" diye konuştu.

Bursa Altyapı Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş ise toplantıda şunları kaydetti: “Vatandaşın şahsi başvurusu olsa dahi binalarını inceliyoruz. Depremsellik ve diğer sebeplerden sorunlu binaların tespiti halinde müdürlüğümüz 100 bin TL’ye kadar bankalardan kredi desteği sağlıyor. Bunun iki yıl ödemesi yok, geri kalanlar ise 7 yılda ödeniyor. Üstelik sadece ana para ödeniyor. Faizini biz karşılıyoruz. Ayrıca 18 aya kadar kira yardımı yapacağız.” CİHAN

Yorumlar