Muhtarlar Kılıçdaroğlu'dan özür bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki konuşmasını küçümsemek için "Muhtarlara mı konuşuyorsun" diyerek muhtarları aşağılayan Kılıçdaroğlu'na muhtarlardan sert tepki var.

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlar Kılıçdaroğlu'dan özür bekliyor
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı ve uzun süre bütün dünya kamuoyunun gündeminde kalan konuşmasını küçümsemek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlara hakaret etti. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya liderlerine "Omurgalı olun" şeklindeki konuşmasını eleştirerek, "Muhtarlara mı konuşuyorsun" demişti. Kılıçdaroğlu'nun bu konuşması muhtarlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

Halkın birebir kişisel olarak seçtiği kişiler olduklarını belirten muhtarlar, Kılıçdaroğlu'nun kendilerini aşağılmasını anlayamadıklarını söylediler. 

A Haber'e katılan 10'a yakın mahalle muhtarı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tavrının partisinin yıllardır halka yönelik tavrının bir özeti olduğunu söyledi. 

Muhtarlar, Kılıçdaroğlu'ndan özür beklediklerini söylediler. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında BM'de yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Birinci Dünya Savaşı'nın şartları içinde yapılmış olan bir BM Güvenlik Konseyi'ni bugün aynı şekilde yaşamamız mümkün değil. Bu 5 ülkenin iki dudağı arasına dünyayı mahkûm edemezsiniz. Ama şu anda dünya bu 5 ülkenin iki dudağı arasına mahkûm edilmiştir. 5 tane daimi üye, 15 tane geçici üye, böyle bir BM Güvenlik Konseyi olamaz. Tüm dünyanın temsil edilmediği bir BM Güvenlik konseyi, adaleti tesis edemez. Bunun gözden geçirilmesi gerekir. Düşünebiliyor musunuz 3 tane ülke Avrupa'dan 1 ülke Asya'dan 1 ülke ABD; 5 ülke… Peki dünyanın diğer ülkeleri ne olacak?

Güvenlik Konseyi'ni, temsili niteliği güçlendirilmiş, daha demokratik, adil, şeffaf ve etkin kılacak kapsamlı bir reform üzerinde mümkün olan en geniş uzlaşmayı BM Genel Kurulu'nun sağlaması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer 'acaba ben sesimi çıkartırsam ne olur' diye düşünürseniz biz yanmışız. O zaman biz bu siyaseti yapamayız. Siyasetçi omurgalı olacak, siyasetçi inandığı doğruları seslendirecek ve bunun da arkasında duracak. Eğer bunu böyle yaparsak dünya aradığı adaleti bulabilir. Eğer demokrasi diyorsak, demokrasiyi ancak bu şekilde sağlayabiliriz" demişti. 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "BM toplantısında Cumhurbaşkanı'nı görünce, bu ülkenin bir yurttaşı olarak, anamuhalefet partisinin Genel Başkanı olarak utandım. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, BM'de boş koltuklara konuşmaz. Hepimizi üzdü. BM'de dünyaya mı dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil. O kadar çaresiz ki, BM toplantısında bile dünyaya Türkiye'nin anlatılması gerekirken, FETÖ'nün anlatıldığı bir toplantı oluyor. FETÖ'yü tüm dünyaya meşhur etti" demişti. 

Yorumlar