Muhtarlar, 25 yılda Bursa’ya değer katan seçilmişleri buluşturdu

Bursalı muhtarlar, 25 yılda Bursa’ya değer katan seçilmişleri buluşturdu. 25 yılda Bursa’ya hizmet etmiş belediye başkan ve belediye meclis üyeleri bir araya getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlar, 25 yılda Bursa’ya değer katan seçilmişleri buluşturdu

Bursalı muhtarlar, 25 yılda Bursa’ya değer katan seçilmişleri buluşturdu. 25 yılda Bursa’ya hizmet etmiş belediye başkan ve belediye meclis üyeleri bir araya getirildi.

Bursa Muhtarlar Derneği ve Yedincişehir Enstitüsü ortaklığında ‘26 Mart 1989’dan 26 Mart 2014’e başlığı ile hazırlanan buluşmada, 25 yılda Bursa’da Büyükşehir’e değer katan seçilmiş belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyeleri buluştu.

Almira Otelde gerçekleşen toplantıya Bursa’ya hizmet etmiş eski belediye başkanlarından Erdem Saker, Mustafa Eroğlu, Ekrem Barışık ve Teoman Özalp’ın eşi Ülkü Özalp ile Osmangazi Belediyesi Kurucu başkanı Erhan Keleşoğlu katıldı. CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ile eski bakanlardan ve CHP milletvekili Turhan Tayan ile birlikte eski belediye meclis üyeleri, milletvekilleri ve davetliler de programa katıldı.
Bursa’ya hizmet etmiş belediye başkanları ve meclis üyelerine birer Bacıbey heykeli hediye edilirken, ayrıca toplu bir şekilde 25. yıl pastası kesildi.

BURSA’YA DEĞER KATANLARI BULUŞTURALIM DEDİK

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı E. Nedim Serbestol, 25 senedir belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği yapmış insanları bir araya getirmek istediklerini söyledi.

Yedincişehir Enstitüsü Başkanı Mutlu Çınar ise, Bursa’nın belediyecilik seçimleri yönünden Türkiye’nin genel siyasetine yön veren ilginç bir şehir olduğunu belirterek, “Burada yapmaya çalıştığımız şu; bir farkındalık oluşturalım ve Bursa’nın son çeyrek asrına emeği geçen insanları bir araya getirelim. Bir araya getirirken de onlara birer teşekkür plaketi verelim. Ancak onlar o kadar teşekkür plaketi aldılar ki bu plaket te biraz farklı olsun istedik.” dedi. Çınar bu kapsamda yürütülen Bacı Bey projesi kapsamında kendilerine birer Bacı bey heykeli hediye ettiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül alan belediye başkanları da kısaca duygularını dile getirirken, Bursa’ya belediye başkanı olarak hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Törene katılamayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ödülünü başkan vekili Atilla Ödünç alırken, bir önceki dönem belediye başkanı Hikmet Şahin’in ödülünün ise ailesine verileceği kaydedildi. Program, eski belediye başkanları ve Bursa siyasetine yön verenlerin toplu halde 25. Yıl pastasını kemesi ile tamamlandı.
CİHAN

Yorumlar