Muhtar adayları sosyal medyada da yarışıyor

Yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala mahalle muhtarı adayları da kıyasıya bir yarışın içerisine girdi.

Google Haberlere Abone ol
Muhtar adayları sosyal medyada da yarışıyor

Yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala mahalle muhtarı adayları da kıyasıya bir yarışın içerisine girdi. Türkiye’de 53 bin 405 muhtar, 5 yıllığına mahallesini temsil etmek için çalışmalarına devam ediyor. Yerel seçimlere hazırlanan muhtar adayları, seçmenlerine ulaşabilmek için sosyal medyayı da etkili bir şekilde kullanıyor. Özellikle sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarla seçim vaatleri paylaşılıyor.

Türkiye yerel seçimlere hazırlanırken, mahallelerde de muhtarlar seçmenlerine ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor. Seçim afişleri ve broşüler cadde ve sokaklara asılırken, sosyal medyada da seçim hazırlıkları hızlanmış durumda. Bu bağlamda, muhtar adayları kendi isimlerine açtıkları hesaplarla sosyal medya üzerinden seçmenlerine ulaşıyor. Özellikle Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerini kullanan muhtar adayları seçim vaatlerini seçmenlerine ulaştırıyor. Adaylar, gün içinde yaptıkları ziyaretleri, hizmetleri ve seçim vaatlerini hesaplarından paylaşarak vatandaşlardan oy istiyor. Sosyal medya organlarının ücretsiz olması ve aynı anda çok sayıda kişiye ulaşması nedeniyle muhtar adaylarının öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.

"ANINDA GERİ DÖNÜŞ OLUYOR"

Muhtar adayları, yapmış oldukları seçim vaatlerine sosyal medya üzerinden de anında geri dönüş alabiliyor. Seçmenler, muhtar adaylarının paylaşımlarının altına yapmış olduğu yorumlarla seçim vaatleri hakkında kendi yorumlarını yapabiliyor.

Ankara Pursaklar Fatih Mahallesi Muhtarı Fahri Yıldırım, sosyal medyayı etkin kullarak mahalledeki seçmenlerine ulaşabildiğini söylüyor. “Sosyal medyayı her gün yaptığım ziyaretlerde esnaf arkadaşlarımızla, sokaktaki vatandaşlarımızla fotoğraflar çektiriyorum. Bu fotoğrafları sosyal medya üzerinden yüklüyorum ve onların yorumlarını takip ediyorum.” diyen Yıldırım, gelen yorumlar üzerine seçim çalışmalarını yönlendirdiğini ifade ediyor. Yıldırım, “Her partiden, her grupta sosyal medyada arkadaşlarım var. Onlarla paylaşımlarda bulunuyorum. Yaklaşık 60-70 bin kişilik bir çevrem oluştu. Gelen tepkiler şu ana kadar çok olumlu. Sosyal medya üzerinden aldığım geri dönüşler seçimler için büyük umut veriyor.” dedi.

19 Mayıs Mahallesi muhtar adayı Ali Gölpunar ise sosyal medyanın ekonomik ve geniş kitlelere hitap etmesi nedeniyle seçim çalışmalarında kullandığını belirtti. Gölpunar, şöyle devam etti: “Propaganda araçları ve imkanları ekonomik anlamda zor olduğu için sosyal medya ön plana çıktı. İnsanlar çok daha fazla itibar edebiliyor. Daha kolay ve maliyetsiz ulaşabiliyor. Biz de bu alanı tercih etmeyi öncelik olarak görüyoruz.”

CİHAN

Yorumlar