"Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili hukuk içinde kaldık, kalmaya devam edeceğiz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Hüseyin Döngel, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının kapatılması için kaldırıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili hukuk içinde kaldık, kalmaya devam edeceğiz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Hüseyin Döngel, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının kapatılması için kaldırıldığını söyledi. Döngel, "Biz bugüne kadar Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili sabırla ve metanetle hukukun içinde kalmaya gayret ettik ve edeceğiz. Ama şunu da herkes bilsin ki Alperenler ve BBP camiası aptallar sürüsü değildir." dedi.

Hüseyin Döngel, yaptığı açıklamada, ÖYM’lerin kaldırılmasıyla başta Muhsin Yazıcıoğlu dosyası olmak üzere birçok önemli davanın akıbetinin akamete uğratıldığını savunarak, “Türkiye’nin güvenliği ve terörle ilgili tarihi bir vebal taşıyan düzenlemeye imza atılmıştır. Hükümet bu düzenlemeyle yolsuzluk, rüşvet, hukuk dışı yapılan işler ve çevrilen dolaplarla ilgili soruşturmaların önünü kapatmak, bölücülerin, KCK’lıların davalarını kapatmak, Ergenokon ve Balyoz gibi davaları hiç ederek temize çıkarmak isteyebilir. Biz her ne sebeple yapılırsa yapılsın, ÖYM’lerin kaldırılmasıyla Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının, kapatılmak istendiği inancındayız. Dosya, düz savcıya gönderilmek suretiyle Muhsin Yazıcıoğlu’nun katilleri ortaya çıkartılmak istenmemektedir. ÖYM’ler olmasaydı, birçok delil toplanmayacak ve dosya ile ilgili ciddi gelişmeler sağlanmayacaktı. Bu dosya Meclis soruşturması safhasında kapatılacaktı. Bunlar, ÖYM’ler ve özel yetkili savcılar sayesinde oldu. Dosya, düz savcıya devredilmek suretiyle, hukuken olmasa da fiilen kapatılmış olacaktır” dedi.

Döngel, dosyada adı geçen şüphelilerin kahir ekseriyeti idari ve askeri üst düzey kamu görevlisi olması nedeniyle bu şahısların soruşturulması ve yargılanması için idari izin gerektiğini hatırlattı. “Bu şahısların soruşturulması ve yargılanmasıyla ilgili idari ve siyasi idarenin izin vereceği inancımız yoktur” diyen Döngel, şunları söyledi; “Bugüne kadar bizim davamızla ilgili 100’e yakın bürokrat suç delilleriyle birlikte tespit edilmesine, bu kadar bilgi ve belgeye rağmen dosya ilgili dava açılmaması oldukça düşündürücü iken şimdi de ÖYM’ler kaldırıldı. Biz ÖYM’lerin kaldırılmasıyla kamu görevlilerinin aleyhindeki soruşturmaların son bulacağına inanıyoruz. Bu düzenlemeyle merhum Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının kapatılmak istenmesi algısı sadece BBP ve Alperenler camiasında, ailelerde değil tüm Türk milletinde oluşmuş bir algıdır. Eğer bu dosya ile ilgili herhangi bir olumsuz gelişme yaşanırsa bu düzenlemeyi hazırlayanlar, imzalayanlar ve onay verenler ağır bir vebalin altına girdiklerini ve milletin vicdanını sızlattıklarını bilmelidirler.”

-BBP CAMİASI APTALLAR SÜRÜSÜ DEĞİLDİR

Son günlerde merhum Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili dezenformasyon nitelikli haberler ve söylemlerin gündemde tutulduğunu anlatan Döngel, “Ortaya atılan iddialar savcılar yerine ekranlara ve gazete köşelerine taşınmaktadır. Hareketimiz üzerinde bir algı yönetimi faaliyetiyle oyunlar oynanmak istenmektedir. Biz bugüne kadar Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili sabırla ve metanetle hukukun içinde kalmaya gayret ettik ve edeceğiz. Ama şunu da herkes bilsin ki Alperenler ve BBP camiası aptallar sürüsü değildir. Ne tür haberler yapılırsa yapılsın, bu dosya nereye sevk edilirse edilsin onun dava arkadaşları ve sevenleri olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu olayın sorumlularını hukukun önüne çıkarıp, adalet önünde hesap vermelerini sağlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dosyayı türlü engellemelerle, oyunlarla kapatmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar