Mühre kullanarak avlanan şahsa yaklaşık 10 bin lira ceza verildi

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Güme denen avlanma alanında yapılan kontrolde bir şahsın, kuş sesi çıkaran akü ve hemcinslerini çekmek için yem olarak kullanılan 13 adet canlı yeşilbaşlı ördek (canlı mühre) ile avlandığı tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mühre kullanarak avlanan şahsa yaklaşık 10 bin lira ceza verildi

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Güme denen avlanma alanında yapılan kontrolde bir şahsın, kuş sesi çıkaran akü ve hemcinslerini çekmek için yem olarak kullanılan 13 adet canlı yeşilbaşlı ördek (canlı mühre) ile avlandığı tespit edildi. Yedi adet yeşilbaşlı ördeği vurarak öldürüldüğü belirlenen şahsa, 9 bin 808 lira para cezası verildi.

Jandarmaya yapılan bir ihbarda, Yeniköy yakınlarında bulunan arazide bazı şahısların kaçak avlanarak, Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet ettiği bildirildi. Bunun üzerine ekipler, yaptıkları kontrolde etrafı suyla çevrilmiş bir alanda hemcinslerini çekmek için yem olarak kullanılan ve ayakları iple bağlanmış 13 adet canlı yeşilbaşlı ördek ele geçirdi. Yedi tane ördeğin ise vurulduğu belirlendi. İzinsiz avlanan şahsa, Bandırma Kuş Cenneti Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 5 ve 6. maddelerince, avcılık esas ve usullerine aykırı olarak ve avlanma süreleri dışında avlandığı gerekçesiyle toplam 9 bin 808 lira idari para cezası uygulandı. Avda kullanıldığı tespit edilen dürbün, kuş sesi çıkaran akü ve cihazla canlı mühre olarak kullanılan 13 adet yeşilbaşlı ördek, Bandırma Kuş Cenneti Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi. CİHAN

Yorumlar