Mühimmatların toplu imhası için yer ayrıldı

Sivas-Divriği kara yolu 11. kilometresi yol ayrımı 100. metreden itibaren 'Mühimmat Alanı' olarak tahsis edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mühimmatların toplu imhası için yer ayrıldı

Sivas-Divriği kara yolu 11. kilometresi yol ayrımı 100. metreden itibaren 'Mühimmat Alanı' olarak tahsis edildi. 5. Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı 3. Mühimmat Bölge Komutanlığı, ayrılan alanda kontrollü olarak Komutanlığa bağlı ekiplerce toplu mühimmat imhaları gerçekleştirileceğini bildirdi.

5. Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı 3. Mühimmat Bölge Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Söz konusu alan içerisine girilmesi, bu alan ya da yakın çevresine gezi, piknik, avcılık, sosyal ve sportif faaliyetlerin planlaması vatandaşların emniyeti açısından son derece tehlikelidir.” denildi.

3. Mühimmat Bölge Komutanı Bakım Albay Şenol Küçükbaş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Sivas-Divriği kara yolu 11. kilometresinde bulunan İşhan Köyü 108 nolu adanın 61. parseline ait 1 milyon 428 bin 503 metrekarelik hazineye ait alanın mühimmat imha alanı olarak Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 47. Maddesi ile 178 sayılı Maliye Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 13. Maddesi'nin d bendi uyarınca 3. Mühimmat Bölge Komutanlığı'na tahsis edildiği açıklandı.

İmha alanında kontrollü olarak Komutanlığa bağlı ekiplerce toplu mühimmat imhaları gerçekleştirileceği kaydedilen açıklamada, “Yapılacak olan imhalarda can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla, imha alanının etrafı tel örgü ile çevrilmiş ve ikaz levhaları asılmıştır. Söz konusu alan içerisine girilmesi, bu alan ya da yakın çevresine gezi, piknik, avcılık, sosyal ve sportif faaliyetlerin planlaması vatandaşların emniyeti açısından son derece tehlikelidir.” ifadesi kullanıldı.
CİHAN

Yorumlar