Mühimmat fabrikası patlamasında yaralıları kurtaran Akın vefat etti

Kırıkkale'de hayırsever kimliği ile tanınan Metin Akın (64) vefat etti. 3 Temmuz 1997 günü Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Mühimmat Fabrikası’nda yaşanan büyük patlamada insanlar fabrikalardan ve şehirden kaçarken Akın ise tek başına patlamaların...

Google Haberlere Abone ol
Mühimmat fabrikası patlamasında yaralıları kurtaran Akın vefat etti

Kırıkkale'de hayırsever kimliği ile tanınan Metin Akın (64) vefat etti. 3 Temmuz 1997 günü Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Mühimmat Fabrikası’nda yaşanan büyük patlamada insanlar fabrikalardan ve şehirden kaçarken Akın ise tek başına patlamaların arasına girerek, yaralıları çıkartmaya çalışmasıyla gündeme gelmişti. Bu patlamada Akın da yardıma çalışırken yaralanmıştı.

Akın’ın cenazesi Nokta Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omuzları üzerinde Yenimahalle Mezarlığı’nda defnedildi.

Akın'ın cenazesi her gece pasta ve börek ikram ettiği gazete dağıtıcıları ile çok sayıda yakınları ve gönül dostları katıldı. Hemen hemen her gece eşine pasta, börek, çörek ve ekmek arası yaptıran Metin Akın, bu yiyecekleri sabahın erken saatlerinde gazete dağıtımına çıkan işçilere ikram ediyordu. Hemen hemen her gece kendilerine yemeleri için nevale getirdiğini açıklayan dağıtıcı Selim Şahiner, “Geldiği zamana bize hep hizmeti anlatırdı. Bize bir baba şefkati ile yaklaşırdı. Onun yokluğunu çok arayacağız.” dedi.

Kırıkkale’ye geldiğinde ilk Metin Akın’ın iyiliği ile karşılaştığını anlatan öğrenci Ayşe Yılmaz ise, “Kırıkkale’yi henüz tanımıyorduk. Bizi aldı ve bir kız öğrenci evine yerleştirdi. Ardından bize çeşitli yiyecekler getirerek karnımızı doyurdu. Her zaman bize bir baba oldu. Harçlığımız bittiği zaman ona müracaat ederdik. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Yardımsever Akın’ın ölmeden bir gün önce kız öğrencilerinin kaldığı evi gönüllü boyadığı öğrenildi. Akın’ın ani ölümüne kız öğrenciler, inanmak istemedi.

CİHAN

Yorumlar