Mühendislik ve Ziraat Fakültesi’nde akreditasyon başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Lisans Programı’nda eğitimin yeterliliği tescillendi.Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne, 14-18 Şubat 2014 tarihleri arasında 13 değerlendirici...

Google Haberlere Abone ol
Mühendislik ve Ziraat Fakültesi’nde akreditasyon başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Lisans Programı’nda eğitimin yeterliliği tescillendi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne, 14-18 Şubat 2014 tarihleri arasında 13 değerlendirici ve 2 takım başkanından oluşan heyet tarafından, ilk kez genel değerlendirmeleri yapılarak Tekstil Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri akredite olma başarısı gösterdi.

Ayrıca, gerçekleştirilen saha ziyareti sonucunda daha önce akredite edilmiş Makine Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinin de akreditasyon süreleri uzatıldı.

Aynı değerlendirme sürecinde, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Lisans Programı 01 Mayıs 2014- 30 Eylül 2016 tarihleri arasında geçerli olmak üzere MÜDEK Akreditasyon Sertifikası ve EUR-ACE Etiketi Sertifikasını (European Accreditation of Engineering Programmes- Bachelor Certificate) almaya hak kazandı.

MÜDEK Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (European Network for Accreditation of Engineering Education-ENAEE) ve Uluslararası Mühendislik Birliği (International Engineering Alliance-IEA-Washington Accord) üyesi olup, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yüksek öğretim kurumlarının mühendislik programları için kalite güvence kuruluşu olarak tanınıyor.

CİHAN

Yorumlar